Cu gândul la o clasare cât mai onorabilă, Echipa gălăţeană feminină de handbal CSU Danubius, în cantonament la Buşteni

Cu gândul la o clasare cât mai onorabilă, Echipa gălăţeană feminină de handbal CSU Danubius, în cantonament la Buşteni
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Echipa gălăţeană feminină de handbal a încheiat sezonul trecut, în Liga Naţională, cu suficiente emoţii. Accidentările din ultima perioadă au făcut ca echipa să aibă o evoluţie neaşteptată, care a forţat participarea la barajul pentru rămânerea în prima ligă, unde CSU Danubius a avut de disputat două meciuri.

Pentru a evita o astfel de situaţie, conducerea clubului şi stafful tehnic au luat toate măsurile pentru o evoluţie cât mai onorabilă în sezonul care va debuta pe 6 septembrie. Antrenorul Valeriu Costea ne-a acordat un scurt interviu, în care toate aceste probleme şi-au găsit răspunsurile.

 

- Domnule profesor, când au demarat pregătirile pentru viitorul sezon?

- Am început acum două săptămâni, pe 10 iulie, la Galaţi. Până la plecarea spre cantonamentul de la Buşteni am efectuat deja 16 antrenamente. Toate cu caracter fizic. În aerul ozonat al muntelui vom continua acumulările fizice. Pe parcursul a opt zile ne vom pregăti intens, cu alergări în aer liber, pe alei şi terenul de sport. Un accent deosebit îl vom pune şi pe lucrul cu mingea, în sală, unde ne va preocupa pregătirea tehnico-tactică.

- Pe ce lot de jucătoare contaţi în această perioadă montană?

- Ne-am deplasat cu 17 jucătoare (n.r. – sâmbătă, 22 iulie), pe care contăm şi în viitorul sezon. Nouă din „vechea gardă”: Emilia Anghel, Daciana Curtean Balaban, Iulia Artean Stroia, Cristina Marcu, Mădălina Conache, Dajana Jovanoska, Elena Livrinikj, Andreea Taivan şi Denisa Şelever. Acestora li s-au alăturat alte opt fete, dintre care şase au fost transferate în această vară. Este vorba de ucrainianca Alla Şeiko, Tamara Bokarici (Bosnia, care a evoluat şi la Dinamo Bucureşti), Elena Şerban, Nicoleta Safta, Cristina Clisu şi Roxana Caragea, precum şi junioarele Raluca Tănasă şi Ana Maria Gogu, transferate de la Clubul United.

- Cum se va derula ultima parte a programului acumulărilor?

- Avem preconizate mai multe partide cu caracter de verificare al potenţialului, ce vor contribui la omogenitatea echipei. Primele dintre aceste jocuri vor fi cele din turneul pe care îl vom organiza la Galaţi, în zilele de 11 şi 12 august, după care va urma prezenţa la un al doilea turneu, ce se va desfăşura la Roman, o săptămână mai târziu. Mai avem preconizat un „amical” cu vecinele de la Brăila, după care, pe 6 septembrie, vom avea primul meci oficial, tot cu echipa Dunărea Brăila.

- Ce obiectiv şi-a stabilit clubul gălăţean?

- Ne dorim ca startul în noul sezon să ne găsească bine puşi la punct cu pregătirile, iar o dată intraţi în joc să demonstrăm că am învățat multe din/în campionatul trecut. Vrem o clasare cât mai onorabilă, de pildă una între primele opt echipe. În viitorul sezon se vor confrunta 14 echipe, în Liga Naţională, ultimele două vor retrograda, iar alte două vor participa la baraj. Avem potenţial, am căpătat şi experienţă, pentru a fi scutiţi de emoţii la finele campionatului.

Citit 2165 ori Ultima modificare Duminică, 23 Iulie 2017 16:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.