Cătălina Axente, medalie de bronz la lupte libere

Cătălina Axente, medalie de bronz la lupte libere
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sportivii români au cucerit, luni, şapte noi medalii, trei de aur, una de argint şi trei de bronz, la Jocurile Francofoniei de la Abidjan (Cote d'Ivoire). Bilanţul delegaţiei României a ajuns astfel la 16 medalii, dintre care patru de aur, cinci de argint şi şapte de bronz.

Luptătoarea gălăţeană Cătălina Axente (CSM Dunărea), care a concurat la categoria 75 kg, a obţinut medalia de bronz. Sportiva antrenată de Dumitru Buleandră a obţinut victoria, scor 6-0, în disputa cu senegaleza Awa Diadhiou (în sferturile de finală), iar în semifinală a pierdut, scor 4-2, în lupta cu Danielle Sino Guemde (Camerun). În meciul pentru medalia de bronz, gălăţeanca a câştigat prin forfait în faţa franţuzoaicei Charlyne Domingues Vaz Velho.

La lupte libere, România şi-a întregit bilanţul cu o medalie de aur cucerită de Vlad Caraş la categoria 97 kg. Ion Pîslaru a fost aproape de medalie, dar a pierdut meciul decisiv şi s-a clasat pe locul 5 la categoria 86 kg.

Celelalte medalii ale românilor au fost obţinute astfel: la tenis de masă, Alina Georgiana Zaharia şi Alex Manole au luat medalia de aur în proba de dublu mixt, după 3-2 în finala cu francezii Oceane Guisnel/ Joe Seyfried. În proba pe echipe, în finală, Franţa a dispus de România (Zaharia, Manole) cu 2-0.

Atleţii au cucerit primele lor medalii la Abidjan, două în proba feminină de 10.000 m, unde Roxana Bîrcă a câştigat cu timpul de 35 min 31 sec 13/100, urmată de sportiva marocană Hanane Qallouj, bronzul fiind adjudecat de Monica Mădălina Florea.

O medalie de bronz a fost câştigată şi de Cristian Bujin, la triplusalt, cu 13,20 m.

La 800 m, ambii români au ocupat locul 8, Florina Pierdevară fiind cronometrată cu timpul de 2 min 05 sec 48/100, iar Valentin Voicu, în 2 min 01 sec 90/100. Cristi Nicuşor Boboc a terminat pe locul 6 la triplusalt, cu performanţa de 15,58 m. Petre Rezmiveş a terminat pe locul patru în finala probei de 100 m, cu timpul de 10 sec 46/100.

"Naţionala" de baschet joacă în sferturile de finală

Echipa feminină de baschet a României a învins reprezentativa Tunisiei, scor 84-67, şi s-a calificat în sferturile de finală, unde va întâlni, astăzi (ora 21,00), selecţionata Franţei.

România a terminat pe locul secund în grupă, cu două victorii (58-43 cu Camerun şi 84-67 cu Tunisia) şi o înfrângere, 53-56, cu Quebec, în timp ce Franţa a încheiat pe primul loc în grupă, cu trei victorii.

Din lotul României fac parte gălăţeanca Teodora Neagu (ultima oară a evoluat la "U" Cluj) şi Alexandra Dumitrache (Phoenix Galaţi).

La precedenta ediţie a Jocurilor Francofoniei, desfăşurată la Nisa, în Franţa, România a cucerit 9 medalii de aur, 10 de argint şi 4 de bronz. Dacă până acum a participat la ambele segmente ale Jocurilor Francofoniei, sport şi cultură, anul acesta România va fi reprezentată doar în întrecerile sportive.

Citit 1348 ori Ultima modificare Marți, 25 Iulie 2017 23:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.