Karateka gălăţeni, campioni europeni la kyokushin

Karateka gălăţeni, campioni europeni la kyokushin
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

A şaptea ediţie a Campionatului European de karate kyokushin, competiţie desfăşurată la Sibiu, s-a încheiat cu rezultate foarte bune pentru trei cluburi gălăţene de profil: Tora Kyokushin, Kamikaze Dojo şi Triumf Dojo. La această competiţie de anvergură au participat 250 de sportivi din zece ţări, iar cluburile gălăţene au obţinut 14 titluri europene, la kata şi kumite.

Tora Kyokushin, antrenor Cătălin Burtea, s-a remarcat cu opt medaliaţi, care au obţinut cinci medalii de aur, şase de argint şi şase de bronz.

La copii, Dennis Mirovici a cucerit două medalii de aur, la kata şi kumite, Crina Chinţoiu - o medalie de aur la kata şi una de bronz la kumite, iar Sebastian Bălan - argint la kata şi bronz la kumite. La juniori, medaliaţi au fost: Iosif Ungureanu (aur la kata şi argint la kumite), Lucian Apostu (argint la kumite şi bronz la kata) şi Lucian Vicol (argint la kata şi bronz la kumite). La cadeţi, Andrei Burtea a obţinut argint la kumite şi bronz la kata, iar Andrei Toma, două medalii de argint la master kata şi kumite, respectiv, bronz la kumite.

Sportivii de la Tora îşi desfăşoară activitatea la Şcoala "Iulia Haşdeu", unde o parte dintre ei sunt elevi.

"Suntem foarte mulţumiţi de performanţa copiilor noştri, iar faptul că cei mai mici au reuşit să obţină titluri europene ne arată că viitorul ne este asigurat. Mai mult, sportivii noştri au rezultate foarte bune şi în afara vieţii sportive", a declarat Sorin Chinţoiu, purtătorul de cuvânt al clubului.

De la Kamikaze Dojo, antrenori Viorel Popovici şi Dan Pelin, au fost prezenţi 14 sportivi, care au obţinut 22 de medalii, opt de aur, opt de argint şi şase de bronz.

La copii, Robert Gabra a obţinut o medalie de argint la kumite şi locul 4 la kata, Iulian Buhăescu - argint la kata şi bronz la kumite, Ştefan Popovici - argint la kata şi bronz la kumite, Mircea Tufişi - aur la kata, Florin Buhăescu - aur la kata, Ştefan Simbanu - aur la kata şi bronz la kumite, Ştefan Holiartoc - argint la kata şi locul 4 la kumite. La juniori, Alexia Popovici a obţinut aur la kumite şi argint la kata, Andrei Cincu - argint la kata, Eduard Holban - aur la kata şi argint la kumite, Raluca Simbanu - aur la kata, Andrei Zota - două medalii de bronz, la kata şi kumite, Cosmin Jalbă - aur la kata şi argint la kumite. La cadeţi, Gerardo Dinu a luat titlul la kumite şi bronz la kata.

De la Triumf Dojo, antrenor Ana Stase, a participat o singură sportivă, Crina Stase, care a obţinut titlul european la kumite şi medalie de argint la kata, la categoria 9 ani.

Citit 3068 ori Ultima modificare Marți, 01 August 2017 16:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.