Volei. Jani Jeliazkov şi Nikola Kovacevici, ultimii veniţi

Volei. Jani Jeliazkov şi Nikola Kovacevici, ultimii veniţi
Nikola Kovacevici
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cu două săptămâni înaintea startului pregătirilor în vederea noului sezon, clubul Arcada a finalizat lista cu transferurile de jucători.

Zilele acestea, au fost perfectate documentele aducerii jucătorului bulgar Jani Jeliazkov, dar şi a sârbului Nikola Kovacevici. Apropierea de nume a jucătorului bulgar de antrenorul Nikolai Jeliazkov nu este întâmplătoare, noul venit fiind chiar fiul tehnicianului care a adus Arcada pe locul al treilea în campionat şi câştigătoare a Cupei României.

Jani Jeliazkov este un jucător valoros, component al lotului naţionalei Bulgariei, care evoluează în Liga Mondială. Are 25 de ani (în septembrie), 2,05 m înălţime şi joacă pe postul de universal. Ultima sa legitimare a fost la VK Neftohimik 2010, iar până la această echipă a mai evoluat la Porto Ravenna Volley (2013-2015) şi Aurispa Alessano (2015-2016). Este un jucător interesant, care îşi va putea pune amprenta pe evoluţia echipei noastre.

Sârbul Nikola Kovacevici, 34 de ani, 1,94 m înălţime, este un jucător cu o bogată experienţă competiţională. Sezonul trecut a evoluat în campionatul Rusiei. A început în ţara natală, unde a jucat 13 ani, după care a “colindat” prin toată Europa: Germania, Italia, Grecia, Polonia şi chiar China. În activitatea sa, Kovacevici a câştigat nu mai puţin de 15 medalii în competiţiile europene şi mondiale. Postul său preferat în teren - secund sau jucător de zona patru.

La ora startului pregătirilor, lotul gălăţean va arăta astfel: Filip Despotovski, Şerban Paşcan, Liviu Cristudor, Andrei Spînu, George Zahar, din vechea gardă, plus cei transferaţi în această vară: Marian Bala, Neven Majtorovici, Luka Suljagici, Dima Filippov, Lukas Viktor Ferreira Rangel, Adrian Gontariu, Jani Jeliazkov şi Nikola Kovacevici.

Din lot mai face parte şi Mihai Dumitrache, pe care conducerea clubului doreşte să-l împrumute sau să-l transfere, în condiţii favorabile pentru jucător.

Alături de cei 13 jucători enunţaţi, stafful tehnic - Nikolai Jeliazkov şi Marian Apostu - îl va avea la pregătiri pe juniorul Silviu Grigoraş, despre care s-a vorbit şi în sezonul trecut, plus alţi doi juniori de la CS Şcolar Galaţi.

Prima întâlnire de după vacanţă va avea loc peste două săptămâni, pe 11 august, sejurul la Galaţi fiind de scurtă durată, pentru că acumulările fizice vor continua într-un cantonament la munte, la Cheile Grădiştei. După antrenamente, vor veni şi meciurile de verificare, în vederea omogenizării noului lot. În ultima decadă a lui septembrie se va desfăşura şi tradiţionalul turneu dotat cu trofeul “Cupa Arcada”, pentru ca pe 30 septembrie să se dispute Supercupa României, la Ploieşti, între Arcada şi VM Zalău, câştigătoarea Cupei, respectiv, campioana Diviziei A1.

Actualul campionat al Diviziei A1 va demara pe 7 octombrie, când Arcada va primi vizita bucureştenilor de la CS Municipal.

Jani Jeliazkov

 

Citit 1813 ori Ultima modificare Luni, 31 Iulie 2017 22:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.