Încep să se mişte lucrurile la Phoenix. Pavlovici, prelungire de contract la Galaţi

Încep să se mişte lucrurile la Phoenix. Pavlovici, prelungire de contract la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Clubul Phoenix a anunţat încă o prelungire de contract la echipa masculină, dar şi primele transferuri la cea feminină. După prelungirea contractului cu americanul Tony Gugino (venit la Galaţi în decembrie anul trecut), miercuri a fost parafat şi cel cu sârbul Marko Pavlovici, transferat în luna februarie, de la Olimpic Baia Mare.

Pavlovici are 30 de ani, 2,10 m înălţime şi joacă pe poziţia de pivot. La Galaţi, a realizat următoarele medii statistice: 22,5 minute jucate pe meci, 11,8 puncte, 5,3 recuperări şi 1,3 pase decisive.

“Ne-am dorit să păstrăm la echipă jucătorii care au confirmat, am început demersurile în acest sens şi iată că am reuşit să semnăm un nou contract şi cu Marko Pavlovic. A fost în finalul sezonului trecut la noi, îl cunoaştem, ştim de ce este în stare. Are experienţa din care tinerii noştri gălăţeni pot învăţa şi este un jucător pe care ne putem baza în noul sezon, ceea ce nu poate decât să ne bucure”, a declarat Florin Nini, antrenorul echipei masculine şi, totodată, preşedintele clubului.

Trei junioare, la echipa de senioare

Altfel, ieri au fost anunţate şi primele transferuri la echipa feminină. Este vorba despre trei tinere formate în cadrul LPS de antrenoarea Andrada Miron: Claudia Cristea, Alina Stan şi Maria Vreme. “Ne bucurăm că avem şansa să le oferim tinerilor gălăţeni talentaţi posibilitatea să se afirme şi, în acelaşi timp, de faptul că vom avea în componenţa lotului sportivi din Galaţi, aşa cum am şi obişnuit publicul până acum. Sunt trei fete pe care noi le-am urmărit, sunt serioase şi talentate, depinde numai de ele să facă pasul următor în cariera lor", a declarat Florin Nini, pentru site-ul oficial al clubului.

Primele meciuri oficiale, la finalul lui septembrie

Echipa masculină, antrenată de Florin Nini, va susţine primul meci oficial, în cadrul „Cupei României”, pe 30 septembrie, cu Dinamo, pe teren propriu, iar returul urmează să se dispute pe 4 octombrie, la Bucureşti.

Liga Naţională va începe în weekendul 7-8 octombrie, iar primul meci al gălăţenilor se va disputa pe teren propriu, cu BC  Mureş Tg. Mureş.

În “Cupa României” la feminin, Phoenix va juca împotriva echipei CS Universitatea Alba Iulia, pe 27 septembrie, în deplasare, iar pe 30 septembrie, pe teren propriu.

Liga Naţională feminină va începe pe 4 octombrie, iar Phoenix va juca primul meci în deplasare, cu Sepsi Sf. Gheorghe, campioana en-titre.

Citit 1134 ori Ultima modificare Joi, 03 August 2017 18:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.