Luptă strânsă pentru primul loc, la US Open
Foto: foto Neal Trousdale

Luptă strânsă pentru primul loc, la US Open
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Opt jucătoare, printre care şi românca Simona Halep, se vor lupta pentru prima poziţie a clasamentului celor mai bune jucătoare de tenis din lume, cu ocazia ultimului turneu de Grand Slam al anului, programat între 28 august şi 10 septembrie.

Karolina Pliskova din Cehia, actualul lider al ierarhiei mondiale, Simona Halep (numărul 2), spaniola Garbine Muguruza, campioana de la Wimbledon, ucraineanca Elina Svitolina, jucătoarea cu cele mai multe titluri în acest sezon, daneza Caroline Wozniacki, fostă numărul 1 mondial, britanica Johanna Konta, rusoaica Svetlana Kuznetsova, campioană la US Open în 2004, şi americanca Venus Wiliams au şanse matematice să acceadă în fotoliul de lider al clasamentului WTA.

Pliskova are în acest moment un avans de numai cinci puncte faţă de Halep, aceasta fiind cea mai mică diferenţă între primele două clasate, din 19 octombrie 2009 şi până în prezent, înaintea startului US Open. Finalistă la Flushing Meadows anul trecut, cehoaica trebuie să-şi apere cele 1.300 de puncte câştigate în 2016, ceea ce înseamnă că celelalte şapte rivale ale sale au la rândul lor şanse să o detroneze.

Anul trecul, la US Open, Simona Halep a ajuns în sferturile de finală, unde a pierdut în faţa americancei Serena Williams. Halep are de apărat 430 de puncte, obţinute pentru accederea în “sferturi”.

Simona Halep a avut de patru ori în acest sezon şansa de a deveni prima jucătoare din România care urcă pe prima poziţie a clasamentului WTA, la Roland Garros, Eastbourne, Wimbledon şi săptămâna trecută, la Cincinnati, însă a eşuat de fiecare dată.

Ţig, înfrângere în preliminariile US Open

Gălăţeanca Patricia Ţig (locul 129 WTA) a ratat calificarea în turul al doilea al preliminariilor turneului de Grand Slam de la US Open. Ţig a fost învinsă, scor 7-6 (11), 1-6, 6-2, de italianca Georgia Brescia (locul 206 WTA).

Primul set al meciului a fost foarte echilibrat, cele două adversare şi-au câştigat serviciile, reuşind câte un singur break. Ţig a avut două mingi de break şi set nefructificate la 6-5, dar italianca a câştigat pe propriul serviciu şi a trimis meciul în tie-break. Ţig a dominat începutul tie-breakului, a condus cu 3-0 şi 6-3, dar a ratat cele trei mingi de set, ca apoi adversarele să meargă cap la cap până la 11-11. Brescia a câştigat punctul pentru 12-11 şi a făcut breakul cu care a închis setul. Al doilea act a fost dominat în totalitate de gălăţeancă, adversara reuşind să câştige doar şase puncte pe tot parcursul setului.

În decisiv, situaţia a fost aproape identică setului doi, dar pentru italiancă. Brescia a condus cu 3-0, Ţig a reuşit să facă breakul la 3-1, dar apoi a cedat două gameuri la rând, reuşind să mai câştige un singur game până la finalul meciului, pe propriul serviciu.

Pentru gălăţeancă a fost a treia prezenţă în turneul american. În 2015, Ţig (locul 116 WTA la acel moment) a evoluat în calificări, unde s-a oprit în turul secund, după ce a pierdut în faţa niponei Mayo Hibi (locul 177 WTA). Anul trecut, Ţig (locul 128 WTA) s-a aflat direct pe tabloul principal, dar a fost învinsă în turul inaugural de germanca Laura Siegemund (locul 27 WTA la acel moment).

Talabă, victorie la turneul ITF de la Bucureşti 

Cealaltă jucătoare de top, la senioare, a Galaţiului, Gabriela Talabă s-a calificat în sferturile de finală ale turneului ITF de la Bucureşti, dotat cu premii totale de 15.000 de dolari. Talabă a învins-o în “optimi” pe argentinianca Guadalupe Perez Rojas (cap de serie 8), scor 3-6, 6-2, 6-3. În turul următor, Talabă va juca împotriva Cristinei Adamescu.

Citit 1123 ori Ultima modificare Vineri, 25 August 2017 13:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.