Performanţă istorică! Horia Tecău şi Jean Julien Rojer au triumfat a doua oară într-o finală de Mare Şlem

Performanţă istorică! Horia Tecău şi Jean Julien Rojer au triumfat a doua oară într-o finală de Mare Şlem
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Perechea formată din românul Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer a câștigat trofeul în proba masculină de dublu din cadrul turneului de tenis US Open, ultimul de Mare Șlem al anului, vineri, după ce au învins cuplul spaniol Feliciano Lopez/Marc Lopez, cu 6-4, 6-3, în finala desfășurată la arenele Flushing Meadows din New York.

Ultimul român care câștigase un titlu la US Open a fost Ilie Năstase, în 1975, alături de Jimmy Connors, după 6-4, 7-6 cu perechea olandezo-americană Tom Okker/Marty Riessen. 

Meciul a fost echilibrat în prima sa parte, Tecău și partenerul său conducând cu serviciul, dar la 3-3 ibericii au reușit break-ul (3-4). Horia și Rojer au reușit să facă și ei break, apoi au revenit la conducere, încheind setul cu 6-4, pe serviciul adversarilor. 

Actul secund a început cu un ghem foarte lung pe serviciul lui Tecău, care a reușit să îl fructifice după ce a salvat două mingi de break. La 2-1 în favoarea lor, Tecău și Rojer au reușit să facă break, iar apoi s-au desprins la 4-1, după ce au anulat două șanse de break ale spaniolilor. Până la final s-a mers cu serviciul, Tecău fiind cel care a închis partida, cu 6-3 în setul al doilea. 

Învingătorii au fost recompensați cu un cec de 675.000 și 2.000 de puncte ATP, învinșii primind 340.000 de dolari și 1.200 puncte.

Pentru Horia Tecău şi Jean Julien Rojer acesta este al doilea turneu de Mare Şlem câştigat în carieră, după cel de la Wimbledon, în 2015. Tecău mai are în palmares încă un trofeu de Mare Şlem, cel al probei de dublu mixt câştigat în 2012, la Australian Open, alături de Bethanie Mattek-Sands. Rojer are şi el un astfel de trofeu, la mixt, cel de la Roland Garros, în 2014. Tecău şi Rojer au câştigat şi Turneul Campionilor, în 2015.

Citit 1663 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Septembrie 2017 00:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.