Meci pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie - Românul Ronald Gavril, învins de americanul David Benavidez

Meci pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie  - Românul Ronald Gavril, învins de americanul David Benavidez
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Boxerul român Ronald Gavril a fost învins la puncte de americanul David Benavidez, în meci pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie, vineri, într-o gală desfăşurată la Las Vegas.

Benavidez (20 ani) a fost văzut învingător de doi arbitri-judecători, cu 116-111 şi 117-111, în timp ce Gavril a fost creditat ca învingător de altul, cu 116-111.

David Benavidez, care a obţinut a 19-a sa victorie la profesionişti din tot atâtea meciuri (17 KO), a devenit cel mai tânăr campion mondial din istorie la categoria supermijlocie, dar şi cel mai tânăr campion mondial la zi, indiferent de categorie.

Prima repriză a fost una de tatonare, după care Gavril a fost ceva mai activ, însă Benavidez a condus ostilităţile în următoarele runde. Românul a revenit treptat în meci şi a deţinut iniţiativa în rundele de la mijlocul confruntării. Bendavidez a dat semne de reviriment în rundele 10 şi 11, în aceasta din urmă punându-l în reală dificultate pe boxerul băcăuan. În ultima rundă, pe fondul dominării lui Benavidez, Gavril l-a surprins cu o lovitură de stânga la figură şi l-a trimis pe american la podea, acesta fiind numărat de arbitru.

Ronald ''The Thrill'' Gavril (31 ani) a suferit a doua sa înfrângere la profesionişti, având 18 victorii (14 KO).

Titlul WBC la supermijlocie fusese lăsat vacant de Badou Jack, colegul lui Gavril la Mayweather Promotions, care a urcat în categorie.

Ronald Gavril a ratat şansa de a deveni al cincilea boxer român campion mondial la profesionişti, după Mihai Leu, Leonard Doroftei, Lucian Bute şi Adrian Diaconu.

Citit 1149 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Septembrie 2017 11:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.