Oţelul a scos un punct în prelungiri iar Sporting Lieşti a câştigat derbiul şi a trecut pe primul loc
Foto: SC Otelul

Oţelul a scos un punct în prelungiri iar Sporting Lieşti a câştigat derbiul şi a trecut pe primul loc
Silvestre, imediat după golul egalizator de la Focșani
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Sporting Lieşti a trecut pe primul loc în Seria I a celui de-al treilea eşalon fotbalistic, după ce a câştigat sâmbătă, în etapa a treia, derbiul judeţean din deplasare, cu Avântul Valea Mărului, scor 3-1. Echipa lieşteană a condus la pauză cu 1-0 (marcator Munchiu), cei din Valea Mărului au egalat prin Vârlan, iar apoi Sporting a mai înscris de două ori, prin Coman şi Mihu. Formaţia din Lieşti, care este singura cu maximum de puncte, a început meciul în formula: Vădeanu - Filimon, Preda, Voicu, Bogdan, Munchiu, I. Constantinescu, Blănaru, Iancu, Zaharia şi Coman. Antrenorul Ionuţ Niculcea i-a mai folosit pe Stancu, Mihu, Cană şi Lovin.  

Oţelul, aşa cum a şi anticipat antrenorul Damian Băncilă, a avut un meci foarte greu, în deplasare, cu CSM Focşani. În prima repriză echipa gălăţeană a jucat slab, gazdele având dese momente de dominare, dar diferenţa a fost făcută de arbitrul Vlad Baban (Iaşi), care a acordat ridicol de uşor un penalti gazdelor, transformat de Pasăre (min. 34). La puţin timp după deschiderea scorului, Oţelul a fost aproape de egalare, în urma unui corner, dar mingea a lovit bara transversală.

Imediat după pauză, Băncilă a schimbat sistemul de joc. L-a introdus pe portughezul Ruben Silvestre ca al doilea vârf de atac, alături de Muscă, toată echipa a fost mult mai bătăioasă în duelurile cu adversarul, iar aspectul jocului s-a schimbat substanţial. Oţelul a dominat total repriza a doua, jucând deseori cu fundaşii la centrul terenului, dar fără inspiraţie la finalizare. Cea mai mare ocazie a avut-o Muscă, care a trimis în bară (min. 75), iar eforturile echipei gălăţene au fost răsplătite abia în al treilea minut de prelungiri, când Silvestre a egalat.

„În prima repriză am jucat altceva decât stabilisem, s-a stat prea departe de adversar, nici nu ne-am apărat cum trebuie şi nici n-am atacat. În a doua repriză a fost altceva, dacă intra la bara lui Muscă am fi avut timp să şi câştigăm. Important este că nu am pierdut, dar mai mult decât acest aspect mă bucură că am avut alături galeria”, a declarat antrenorul Damian Băncilă. Acesta a folosit următoarea formulă de echipă: Udeanu – Vasile (Rareș Oprea 42), Maftei, Ilie (cpt), Sevastian - Gâță, Chebac (Chiriac min. 68) - Stoian, Crihană (Ruben Silvestre min. 46), Bahnașu (Perju min. 78) - Muscă.

 

Cealaltă echipă gălăţeană din acest eşalon, Metalosport, a făcut din nou doar act de prezenţă la partida din deplasare cu AFC Odorheiu Tg. Secuiesc, câştigată de gazde cu 14-0! 

Citit 10762 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Septembrie 2017 22:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.