Gălăţeni remarcaţi la nivel internaţional. Un aur şi alte şase medalii la Campionatul European de Navomodelism

Gălăţeni remarcaţi la nivel internaţional. Un aur şi alte şase medalii la Campionatul European de Navomodelism
Următorul concurs internaţional, Campionatul Mondial, va avea loc la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Într-o competiţie cu aproape 200 de modele în concurs, venite din opt ţări, reprezentanţii României au caştigat la Campionatul European de Navomodele Machete, desfăşurat la Kavarna (Bulgaria), 41 de medalii: 6 de aur, 16 de argint şi 19 de bronz.

Dintre cei 26 sportivi care au reprezentat România, trei au fost de la CS Universitatea, Daniel Ciosu, Marian Harţan şi brăileanul Adrian Postea, legitimat la clubul gălăţean.

Daniel Ciosu, şeful secţiei de navomodele a CSU, a câştigat titlul de campion european şi medalia de aur cu macheta "Bismarck", trei medalii de argint, cu "Dreadnought", "Tidewater Enabler" şi "Agassiz", respectiv, un bronz, cu celebra sa dioramă "În port". Harţan, cu macheta "Royal Caroline", a obţinut medalia de argint, iar Postea, un argint, cu "Tudor Vladimirescu".

"A fost un concurs reuşit, cu o concurenţă importantă. Suntem mulţumit de rezultate, chiar dacă se putea şi mai bine. De-acum, ne pregătim pentru următorul campionat, unul mondial, care va avea loc chiar la Galaţi", a declarat Ciosu.

Marian Harţan, unul dintre sportivii de perspectivă ai Galaţiului, a fost la doar 33 de sutimi de titlul european. "Pentru anul viitor, voi mai pregăti o machetă pe care să o expun, "Le Requin 1750", o lucrare pe care am început-o în decembrie 2013, care în 2014 a obţinut medalie de argint la Naţionale, la categoria de machete în curs de finalizare", a declarat Harţan.

Machetele prezentate în cadrul Campionatului European, clasa C, au fost jurizate de trei comisii, la una dintre ele fiind şef de comisie chiar preşedintele federaţiei internaţionale Naviga, Martin van Gelderen. Lucrările au fost departajate pe mai multe criterii: execuţie, acurateţe şi impresie artistică.

Citit 2786 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Septembrie 2017 02:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.