Evaluaţi acest articol
(47 voturi)
6 comentarii

UPDATE, 13 septembrie, ora 17,00: Trei dintre cele mai importante trofee din istoria Oțelului au revenit astăzi acolo unde le este locul, la Stadionul Oțelul. Este vorba de trofeul pentru ajungerea în finala Cupei Balcanice (1992), cel de Campioană a României (2011) și Supercupa României (2011). Celelalte 77 de trofee din colecția Oțelului și arhiva de documente aferentă vor face obiectul unui transport ulterior.


Suporter Club Oțelul Galați este continuatorul legitim al campioanei din 2011, de acum nimeni nu mai poate contesta acest aspect. Clubul reclădit de suporteri a anunţat marți seară că a intrat în posesia colecţiei de trofee obţinute de Oţelul de-a lungul istoriei sale de peste cinci decenii, inclusiv marca (deşi expirată), pachet care a fost numit „Palmaresul Oţelului” în momentul scoaterii la licitaţie, în luna februarie a acestui an, de către lichidatorul judiciar al falimentatei societăţi FC Oţelul SA.

Atunci, „Palmaresul” a fost adjudecat pentru 10.000 de euro, dar suma nu a mai fost plătită şi tranzacţia nu s-a mai realizat. Astfel, prin intermediul Casei de avocați Țuca, Zbârcea & Asociații, SC Oţelul Galaţi a reuşit să intre în posesia trofeului de campioană a României cucerit în 2011 şi a Supercupei României, trofee care miercuri vor ajunge şi fizic în Galaţi.

Această reuşită extrem de importantă pentru suporterii clubului roşu-alb-albastru a fost anunţată în această seară de către SC Oţelul printr-un comunicat de presă pe care îl redăm integral:

„După promovarea în Liga 3 și revenirea pe stadionul pe care fotbalul gălățean a obținut cele mai mari performanțe sportive, SC Oțelul Galați duce la îndeplinire încă un angajament luat în fața suporterilor roș-alb-albaștri, dar și a comunității locale și fotbalistice: readucerea acasă a palmaresului clubului fanion al orașului Galați.

SC Oțelul Galați s-a dorit a fi, încă de la început, un proiect al faptelor, un demers în care obiectivele propuse să fie îndeplinite cu pași mici, dar siguri, astfel încât noua organizare sa fie una sustenabilă și de durată. Cu ochii ațintiți spre viitor, spre noile orizonturi ce stau să fie cucerite, conducerea clubului nostru nu a uitat nici de tradiția de peste 50 de ani a fotbalului de oțel și, după îndelungi demersuri, anunță cu mare bucurie toți fanii celui mai titrat club de fotbal din Moldova că istoria se întoarce, în sfârșit, acasă, acolo unde îi este locul, la Galați, deși sufletește ea nu a părăsit niciodată inimile gălățenilor. Astfel, marca FC Oțelul Galați 1964 și trofeele cucerite de clubul fanion al fotbalului gălățean se vor alătura proiectului SC Oțelul Galați și împreună vor continua sub același stindard lupta de readucere a numelui Oțelul în elita sportului rege din România.

«Cu această izbândă uriașă am încheiat un capitol esențial din redefinirea sănătoasă a fotbalului gălățean. Istoria este a noastră și va rămâne pe veci a gălățenilor. Oțelul este numele ce reprezintă cu cinste orașul Galați, județul Galați, toată Moldova românilor. Cu ajutorul unor oameni extraordinari, care iubesc dreptatea, orașul și Oțelul, am reușit ceea ce nimeni nu mai spera. Fac un apel ferm si fără rezerve la patriotismul local al gălățenilor, al autorităților, al oamenilor de afaceri gălățeni: Sprijiniți si iubiți echipa marcă înregistrată a acestui oraș: Oțelul Galați. Mai mult ca niciodată este timpul să sprijinim necondiționat și neinteresat Oțelul Galați! Oțelul este în mâna dumneavoastră, a noastră, a tuturor! Ajunge cu letargia: Oțelul suntem Noi. O mână de oameni, fără resurse, dar cu inimi sincere si voință de oțel AU REUȘIT, scepticismul a dispărut, vă dați seama ce poate face o comunitate? #ImpreunaSpreLiga2 este posibil numai cu dumneavoastră, dragi gălățeni, stimate autorități, apreciați oameni de afaceri! Se poate! Forza Oțelul Galați!», a declarat Cornel Romeo Moisescu, președintele SC Oțelul Galați.

SC Oțelul Galați ține în mod specific să mulțumească public Casei de avocați Țuca, Zbârcea & Asociații, o echipă ce cuprinde în prezent 100 de avocați și în special domnului avocat Cornel Popa, un gălățean care iubește Oțelul și orașul Galați. De asemenea, clubul nostru transmite mulțumiri dumneavoastră, minunaților noștri suporteri, pentru modul în care ați ales să susțineți echipa în această perioadă dificilă, vă asigurăm că tot ceea ce vom întreprinde și de acum înainte va fi doar în interesul Oțelului.

Anunțăm pe această cale că la partida de sâmbătă dintre SC Oțelul Galați și Bucovina Rădăuți, ce se va disputa cu începere de la ora 19:00, vom prezenta publicului prezent la stadion cele mai importante trofee cucerite de Oțelul în istoria sa de peste 50 de ani: Liga 1 și Supercupa României. Astfel, așteptăm toți gălățenii la stadion să începem să scriem o nouă filă de istorie din cartea fotbalului de oțel!”

Precizăm că marca „FC Oțelul Galați 1964” este expirată şi SC Oţelul a cerut la OSIM să intre în posesie încă din primele luni ale acestui an, astfel că oficializarea este mai mult o formalitate în acest moment. 

Citit 13232 ori Ultima modificare Joi, 14 Septembrie 2017 00:46

6 comentarii

 • postat de Adi Joi, 14 Septembrie 2017 11:42 Link la comentariu
  5
  5

  Ionut Neagu tot nu isi gasesti echipa si cred ca sigur ar veni la noi macar pentru jumate de an,un an in caz ca nu isi gasesti in perioada imediat urmatoare o echipa.

  Raportează
 • postat de Adi Joi, 14 Septembrie 2017 11:28 Link la comentariu
  6
  4

  E adevarat ca Milan Perendija este dorit de Otelul dupa ce a parasit-o pe Gaz Metan Medias?

  Raportează
 • postat de Dorina Joi, 14 Septembrie 2017 07:34 Link la comentariu
  3
  8

  vorbim de stadion, in acest moment stadionul este al Otelului, este un contract ferm de comodat, Combinatul este proprietar dar stadionul este gestionat de Otelul.
  nu aceasta este problema, problema este ca Otelul este singurul club din Romania care isi administreaza arena, toate cheltuielile sunt suportate de club : de la ridicatul gunoiului, intretinerea gazonului pe cele 2 terenuri, plata curentului electric, a apei, plata personalului care administreaza minihotelul, paza la meciuri, pana la indepartarea cojilor de seminte de pe stadion.
  aici este problema, sunt costuri uriase care nu pot fi suportate din finatarea de Consiliul local.
  deci, Otelul are acum nevoie de suportul finaciar al comunitatii, veniti si deveniti socios, cumparati bilete, preluati anumite cheltuieli. Otelul face spectacol pentru comunitate, pentru cei care iubesc emotia si fotbalul.

  cei care acum gestioneaza Otelul, sunt admirabili!!!

  Raportează
 • postat de stadionul e al galatenilor, asa ca d-le mittal va rugam sa-l inapoiati. gratis. Miercuri, 13 Septembrie 2017 19:24 Link la comentariu
  5
  10

  cum e mai corect? sa dea combinatul stadionul clubului "moaca" sau sa-l cumpere orasul din bani publici? 1. eu zic ca prima varianta . de ce? prea putini galateni sint microbisti si tin cu echipa de fotbal. banii publici trebuie folositi in folosul celor ce contribuie prin taxe si impozite. 2. mittal a cumparat stadionul asta la pachet cu muuuuulte valori pe un pret derizoriu. asa ca d-le mittal sau d-le bors, va rugam sa dati stadionul baietilor gratis ca asa la-ti luat si banii publici sint pentru alte lucruri muuuuuult mai importante.

  Raportează
 • postat de Aurora Miercuri, 13 Septembrie 2017 15:00 Link la comentariu
  3
  24

  Iată că ce a distrus o mână de nenorociţi (care nu merită să le mai pomenim numele!), a revigorat o masă de oameni cinstiţi şi animaţi de optimism şi încredere!
  Acesta este rezultatul unei SOCIETĂŢI CIVILE care trebuie să se implice în orice domeniu al vieţii noastre unde există carenţe!
  NUMAI ÎMPREUNĂ, noi, oameni de bună credinţă, putem învinge oriunde şi oricând!
  Haideţi să dăm exemplu şi pentru alte obiective din oraşul nostru!

  Raportează
 • postat de Nicu Ifrim Miercuri, 13 Septembrie 2017 11:41 Link la comentariu
  11
  9

  Din pacate stadionul otelul ramane tot al combinatului

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.