Halep şi Ostapenko, reeditare a finalei de la Roland Garros

Halep şi Ostapenko, reeditare a finalei de la Roland Garros
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului WTA de la Beijing, dotat cu premii totale de 6.381.679 dolari, după ce a dispus cu 6-2, 6-1 de rusoaica Daria Kasatkina. Halep (26 ani), a doua favorită a turneului, s-a impus în doar 69 de minute şi şi-a luat revanşa după ce a pierdut cu acelaşi scor întâlnirea disputată săptămâna trecută la Wuhan.

Simona Halep, la cea mai bună performanţă a sa la Beijing, şi-a asigurat 390 de puncte WTA, iar în penultimul act, Halep o va înfrunta, astăzi (nu înainte de ora 9,30) pe letona Jelena Ostapenko (20 de ani, locul 8 WTA). Ostapenko a învins-o pe românca Sorana Cîrstea, scor 6-4, 6-4.

De acum înainte, lucrurile intră în ape mai tulburi şi agitate: semifinala va aduce cu ea două provocări concomitente, lupta pentru primul loc mondial şi o adversară dificilă, de care se leagă cea mai mare suferinţă a anului: Jelena Ostapenko, cea care a învins-o pe Simona în finala de la Roland Garros, împiedicând-o atunci să urce pe primul loc, şi care a devenit un fel de enigmă a circuitului prin jocul ei exploziv şi personalitatea ei controversată.

Simona Halep va fi locul 1 WTA dacă ajunge în finala de la Beijing. Adversara directă în cursa pentru primul loc, Elina Svitolina, aflată înaintea turneului la doar 5 puncte în urma Simonei Halep, a fost eliminată vineri seară. Svitolina a pierdut, scor 6-7 (5), 7-5, 7-6 (6), în fața jucătoarei franceze Caroline Garcia, într-un meci maraton de peste 3 ore. În semifinală, Garcia o va întâlni, sâmbătă, pe jucătoarea Petra Kvitova. 

Aceasta este a patra oară în carieră când Halep se află în postura de a fi la un singur succes de fotoliul de lider WTA. Acest lucru s-a întâmplat prima oară chiar în fața letonei de 20 de ani, la Roland Garros. Al doilea meci a avut loc la Wimbledon, în fața britanicei Johanna Konta (în sferturile de finală), apoi în finala de la Cincinnati disputată cu Garbine Muguruza. 

Citit 1950 ori Ultima modificare Vineri, 06 Octombrie 2017 21:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.