Gălăţeni, finalişti la Campionatul Mondial de ”10 dansuri”

Gălăţeni, finalişti la Campionatul Mondial de ”10 dansuri”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Dansul sportiv gălăţean s-a remarcat la recentele Campionate Mondiale de "10 dansuri", care s-au desfăşurat, la începutul lunii, la Chişinău (R. Moldova), pentru juniori, respectiv, la Marsilia (Franţa), pentru adulţi.

După ce, în primăvară, au devenit campioni naţionali la "10 dansuri", perechile Cosmin Lupoaie - Maria Radu (14-15 ani) şi Mihai Paraschiv - Anne Bezusenco s-au calificat în loturile Românei.

Perechea Cosmin Lupoaie - Maria Radu s-a calificat în premieră la "Mondialele" de juniori, pe care le-a încheiat pe locul al patrulea.

Mihai Paraschiv a făcut pereche cu Anne Bezusenco (de la Şcoala de dans "Mihai Petre" Bucureşti) chiar la "Naţionalele" din primăvară, de la Braşov, iar la Campionatul Mondial s-au clasat pe locul 9, din 36 de ţări participante. "A fost bună această clasare, după o pauză competiţională de trei luni, cauzată de accidentarea Annei. Au fost aproape de calificarea în finală, dar rămân o pereche care promite. Dacă se vor menţine şi nu vor mai fi accidentări, în următorii ani, vor putea ajunge, cu siguranţă, în primele trei perechi mondiale. Noi ne punem mari speranţe şi în ei. Din urmă mai vin câteva perechi de la noi, Rareş Vădană - Tea Neculae, respectiv, Mitzura Pentiuc - Radu Beşleagă", ne-a spus Marian Adam, preşedintele clubului Fantezia.

De altfel, după "Cupa României" desfăşurată la Sebeş, unde Mitzura Pentiuc şi Radu Beşleagă (Dance Studio Iaşi) au obţinut primul loc la secţiunea Open Standard (12-13 ani), iar Ioana Marcu şi Ştefan Lupaşcu au încheiat concursul pe locul al treilea la secţiunea Open Standard (19-34 ani), sezonul intern continuă cu o altă competiţie de amploare - Campionatul Naţional pe clase. La concursul care va avea loc în acest weekend, la Braşov, clubul Fantezia va participa cu şapte perechi. "La Braşov, mergem cu mari speranţe. Ne dorim să prindem finale cu majoritatea perechilor noastre", a menţionat Adam.

Mihai Paraschiv a fost de două ori, consecutiv, vicecampion european, alături de Diandra Illeş, la categoria tineret, în 2013 şi 2014, acela fiind ultimul an în care a evoluat la categoria de vârstă tineret. De la începutul acestui an, Mihai Paraschiv dansează împreună cu Anne Bezusenco.

Citit 2377 ori Ultima modificare Joi, 19 Octombrie 2017 00:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.