UPDATE | Halep, înfrângere drastică la Singapore

UPDATE | Halep, înfrângere drastică la Singapore
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

UPDATE, vineri, 27 octombrie | Jucătoarea română de tenis Simona Halep, liderul mondial şi principala favorită, a ratat calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor de la Singapore, vineri, după ce a fost învinsă de ucraineana Elina Svitolina, cu 6-3, 6-4, în ultimul meci din Grupa Roşie a competiţiei. Simona Halep (26 de ani) avea nevoie de victorie pentru a accede în semifinale, însă a cedat destul de clar, în 72 de minute, în faţa unei adversare care era deja eliminată.


Halep, obligată să câştige astăzi, pentru semifinală | Rezultatele din etapa a doua a Grupei Roşii, înfrângerea categorică a Simonei Halep, respectiv, revenirea Carolinei Garcia, lasă loc la multe posibilităţi înaintea ultimei etape. Un singur lucru e cert: Caroline Wozniacki este 100 la sută calificată. Pentru locul al doilea păstrează şanse toate celelalte jucătoare, inclusiv Elina Svitolina, care are două înfrângeri în acest moment.

Astfel, pentru al treilea an la rând, Simona Halep îşi va disputa meciul al treilea din grupă cu calificarea pe masă. Asta după ce, în 2014, a fost în situaţia de a fi deja calificată şi a decide soarta altor jucătoare. Atunci, luându-i un set Anei Ivanovici, Simona a calificat-o în semifinale pe Serena Williams. În 2015 şi 2016, a pierdut în etapa a treia cu Agnieszka Radwanska şi Dominika Cibulkova; fiecare dintre aceste jucătoare s-a calificat în semifinale, cu un bilanţ de 1-2 şi a sfârşit prin a câştiga titlul.

Simona Halep a pierdut categoric meciul cu daneza Caroline Wozniacki, scor 0-6, 2-6, şi este obligată să câştige ultimul meci din Grupa Roşie, cu Elina Svitolina, pentru a fi sigură de calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor.

Simona Halep depinde de propriile forţe: astfel, dacă va câştiga meciul cu Elina Svitolina, indiferent de numărul de seturi, Simona Halep se va califica în semifinale de pe locul 2.

Simona Halep se poate califica şi dacă pierde cu Svitolina în trei seturi, dar cu condiţia ca Wozniacki să câştige cu Garcia. În această situaţie, românca ar avansa tot de pe locul 2.

Liderul mondial şi-a găsit cu greu cuvintele după eşecul clar contra lui Wozniacki, însă este pregătită să se revanşeze în faţa unei adversare pe care a întâlnit-o deja de trei ori în 2017. "Se întâmplă să ai zile proaste pe durata unui an. A fost al treilea meci (n.r. - slab), aşa că nu este chiar atât de rău. Eu vreau să mă gândesc că în următorul meci pot să joc mai bine şi că acest meci nu o să mă afecteze atât de mult. Se întâmplă. Suntem la un nivel la care toate jucătoarele joacă bine. O să lupt şi o să fiu mai ambiţioasă pe teren în următorul meci", a declarat Halep pentru Digi Sport.

Scorul duelurilor directe dintre românca de 26 de ani şi Svitolina este egal, 2-2, dar jucătoarea din Ucraina s-a impus în două dintre cele trei întâlniri din acest an, în finala de la Roma şi în semifinala de la Toronto.

Singurul succes al Simonei a venit în sferturile de finală de la Roland Garros, unde s-a impus în trei seturi, cu 6-0 în decisiv, după o revenire de senzaţie, de la set şi 5-1.

Partida dintre Simona Halep şi Elina Svitolina se va disputa de la ora 14,30, în timp ce meciul dintre Carolina Wozniacki şi Caroline Garcia va avea loc de la ora 11,00.

*

În Grupa Albă, Jelena Ostapenko a învins-o fără drept de apel pe Karolina Pliskova (Cehia), cu 6-3, 6-1, joi, în penultimul meci al grupei. Ostapenko a reuşit prima sa victorie în competiţie, una de palmares, jucătoarea baltică neavând şanse de a prinde semifinalele. Pliskova, cu două victorii şi o înfrângere este calificată în semifinale. În meciul al doilea, Venus Williams (SUA) s-a impus în faţa Garbinei Muguruza (Spania) cu 7-5, 6-4 şi a devenit a doua semifinalistă a grupei.

România va juca, în deplasare, barajul cu Israel

Tenismenii Edan Leshem şi Dragoş Dima se vor înfrunta în prima partidă de simplu a întâlnirii dintre echipele Israelului şi României, astăzi, de la ora 13,00, la Ramat Hasharon, în barajul pentru menţinerea în Grupa I a zonei Europa-Africa a Cupei Davis, potrivit tragerii la sorţi efectuate ieri. Dima (25 ani), care ocupă locul 463 în clasamentul ATP la simplu, îl va înfrunta în premieră pe Leshem (20 ani, 285 ATP).

În al doilea meci de simplu de astăzi, Dudi Sela (32 ani, 70 ATP), cel mai bun jucător israelian al momentului, îl va întâlni pe tânărul Nicolae Frunză (20 ani neîmpliniţi, 600 ATP), de asemenea, un duel în premieră.

Sâmbătă, de la ora 14,00, va avea loc meciul de dublu, dintre cuplul Dudi Sela (173 ATP la dublu)/ Jonathan Erlich (40 ani, 80 ATP) şi perechea Vasile Antonescu (433 ATP)/ Bogdan Borza (1.227 ATP).

Duminică, de la 15,30, are loc meciul de simplu dintre Dudi Sela şi Dragoş Dima, urmat de partida dintre Leshem şi Frunză.

Căpitanul României, Andrei Pavel, nu poate conta pe cei mai buni jucători ai săi, Marius Copil, Horia Tecău sau Florin Mergea. Copil ocupă locul 78 în clasamentul mondial de simplu, în timp ce, la dublu, Tecău se află pe poziţia a 11-a, iar Mergea pe locul 49.

Citit 1576 ori Ultima modificare Vineri, 27 Octombrie 2017 18:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.