ARCADA, aproape de semifinalele "Cupei României"

ARCADA, aproape de semifinalele "Cupei României"
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Formaţia masculină de volei Arcada Galaţi a câştigat prima manşă din sferturile de finală ale "Cupei României", scor 3-1 (25-19, 27-29, 25-18, 25-18), în faţa celor de la Dinamo Bucureşti, partida disputându-se la Galaţi, miercuri seara.

Voleibaliştii echipei gălăţene au început bine şi au câştigat lejer primul set, după care au avut mult de furcă în actul al doilea. Deşi au condus pe aproape pe tot parcursul întregului set, s-au văzut egalaţi pe final şi chiar au avut noroc să ducă actul în prelungiri, de la 22-24. Arcada a ratat apoi două mingi de set, după care Dinamo a câştigat cu 29-27. Lucrurile au reintrat totuşi pe făgaşul "calculelor hârtiei", urmând două seturi controlate de gălăţeni, ambele câştigate la 18.

În returul programat peste două săptămâni, la Bucureşti, Arcada are nevoie să câştige doar două seturi pentru a se califica. Gălăţenii şi-ar putea permite chiar să piardă cu 3-0, putând ajunge în semifinale dacă înving în setul de aur.

Marian Bala, unul dintre jucătorii de bază de la Arcada, a subliniat că acest meci confirmă curba ascendentă a echipei sale. "Din teren, nu mi s-a părut aşa de greu. Speram, totuşi, să câştigăm cu 3-0, la felul cum am jucat. Începem să ne legăm ca echipă şi, chiar dacă am pierdut acel set, eu zic că mergem spre bine", a declarat Bala.

Fost jucător la Arcada până la finalul sezonului trecut, brazilianul Caio de Pra a spus că formaţia gălăţeană merita să se impună, admiţând că Dinamo are probleme când joacă în deplasare. "Nu jucăm la fel ca atunci când evoluăm acasă. Trebuie să fim mai concentraţi, să jucăm mai serios, să avem mai multă grijă cu mingile grele, să nu dăm puncte uşor pentru ei. Arcada, în fiecare sezon, are echipă bună, cu dorinţă de a învinge şi eu cred că merită să câştige.

Până la returul cu Dinamo, programat pe 12 decembrie, Arcada va juca tot pe teren propriu, sâmbătă, 2 decembrie, de la ora 18,00, ultimul meci al turului de campionat, contra echipei nou-promovate CSU Timişoara.

Citit 1030 ori Ultima modificare Joi, 30 Noiembrie 2017 15:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.