Phoenix rezistă în cvartetul fruntaş. VICTORIE importantă în Liga Naţională de BASCHET
Foto: Sonia Baciu

Phoenix rezistă în cvartetul fruntaş. VICTORIE importantă în Liga Naţională de BASCHET
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

După o pauză competiţională de trei săptămâni, ca urmare a meciurilor echipei naţionale pentru preliminariile Cupei Mondiale 2019, Liga Naţională de baschet masculin s-a reluat, cu etapa a şaptea. Echipa gălăţeană Phoenix a reuşit o victorie importantă, scor 67-62 (32-31), în faţa formaţiei CSU Sibiu, duminică seara, la Galaţi, rezultat cu care a revenit pe locurile 3-4, la egalitate cu SCM Timişoara, cu 5 victorii şi 2 înfrângeri.

Acesta este primul succes al gălăţenilor în duelurile cu sibienii, de la promovarea din 2015 în prima ligă.

Meciul de duminică a demarat sub semnul echilibrului, până la pauza mare înregistrându-se multe răsturnări de scor şi patru egalităţi (din cele cinci ale partidei), Phoenix intrând la vestiare cu avantaj minim, scor 32-31. Sfertul al treilea a fost controlat de echipa gălăţeană, cu un parţial de 22-11, care i-a adus desprinderea la 12 puncte (54-42). N-a fost însă un avans decisiv, pentru că oaspeţii au avut puterea a reveni şi egala (58-58, cu mai puţin de trei minute rămase), dar Phoenix a rezistat presiunii şi a dominat finalul.

"Vom mai face multe surprize"

Antrenorul Florin Nini nu a avut întregul lot apt pentru acest joc, iar acest lucru s-a văzut în rotaţia mult mai scurtă. "E prima oară când învingem Sibiul, echipă puternică, chiar dacă am avut şi ghinionul să avem trei accidentaţi. Am trecut prin momente grele şi din alte puncte de vedere, însă mă bucur că reuşim să stăm uniţi şi că această sală (n.r. - publicul) ne dă de fiecare dată energia necesară. Le mulţumesc băieţilor pentru sacrificiul şi efortul de care au dat dovadă la acest meci şi cred că vom fi în continuare o echipă care va face multe surprize în acest campionat, unul extrem de disputat. De noi şi de cei care ne susţin va depinde cât de mult ne vom dezvolta şi cât de sus vom ajunge", a declarat Nini, după meci.

"Mă simt foarte bine, este o victorie extraordinară împotriva unei echipe care anul trecut a jucat foarte bine şi s-a luptat la titlu. Le mulţumim fanilor, care au fost fantastici şi ne-au transmis energie din tribune şi ne-au ajutat să învingem”, a completat Sead Hadzifezovici, unul dintre principalii marcatori ai echipei gălăţene.

Cel mai bun jucător al Phoenix a fost americanul Tony Gugino, senzaţional la recuperări, cu 17 astfel de reuşite, plus 6 puncte marcate şi o pasă decisivă. Ceilalţi realizatori ai echipei gălăţene au fost: Rundles 20 puncte, 5 recuperări şi 8 "assists", Hadzifezovici 16 p, 5 r; Miller 12 p, 1 r, 3 a; White 6 p, 4 r; Pavlovici 4 p, 4 r; Dragoş Andrei 3 puncte şi 3 recuperări. Au mai jucat Stan şi Sabău.

În etapa următoare, Phoenix va juca în deplasare, cu Dinamo (ultima clasată), iar ultimul meci pe teren propriu din acest an va avea loc pe 16 decembrie, cu SCM Timişoara, ca apoi să mai dispute alte două jocuri în deplasare, la Cluj şi Craiova, până la finalul anului.

Înaintea meciului, spectatorii au aruncat cu jucării pe teren, în cadrul celei de-a cincea ediţii a campaniei "O jucãrie, un zâmbet", toate fiind donate în pauză copiilor de la Fundaţia "Familia".

Citit 1310 ori Ultima modificare Luni, 04 Decembrie 2017 15:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.