Ludovic Orban, achitat definitiv
Foto: antena3.ro

Ludovic Orban, achitat definitiv
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost achitat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care a fost judecat pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite.

Un complet de cinci judecători a respins apelul DNA şi a menţinut decizia de achitare dată anterior.

Ludovic Orban a fost achitat în primă instanţă pe 31 ianuarie pentru aceste acuzaţii.

Potrivit DNA, pe 1 martie 2016, Orban l-a contactat pe omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală la alegerile locale, în care acesta fusese nominalizat de PNL să candideze la funcţia de primar al municipiului Bucureşti.

Procurorii susţin că, în martie 2016, Urdăreanu s-ar fi întâlnit cu Orban la domiciliul celui dintâi, ocazie cu care liderul PNL i-a comunicat că are nevoie de 50.000 de euro în numerar, pentru a-i folosi în vederea promovării imaginii sale drept candidat la Primăria Capitalei, iar banii erau ceruţi în numerar "tocmai fiindcă erau... pentru posturi TV".

"Ludovic Orban i-a spus omului de afaceri că el pretinde puţin, că nu mai e cum era pe vremuri. (...)", se arăta în rechizitoriul DNA.

Pe 20 martie 2016, cu ocazia unei noi întrevederi, Orban i-ar fi pretins lui Urdăreanu suma de 50.000 euro în numerar, arătând că are un buget de campanie limitat şi că doreşte "să aibă canale deschise" pe anumite posturi de televiziune, au susţinut procurorii.

Citit 1095 ori Ultima modificare Luni, 05 Martie 2018 18:08

2 comentarii

 • postat de dgi
  Joi, 08 Martie 2018 20:13
  82.208.137.***
  Totusi .... "a fost achitat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie" . Chiar credeti ca si la asa nivel inalt al justitiei se poarta spaga? E putin cam greu de crezut. Trebuie vazut ca acest dosar a aparut chiar inainte de alegerile la Primaria Bucuresti (pe care le-a castigat "corect" d-na Firea)/ Oare este o coincidenta? Mentionez ca nu agreez persoana Orban Ludovic.
  0
  1
  Raportează
 • postat de MIHAIL
  Marți, 06 Martie 2018 17:31
  92.216.192.***
  Nu ma mira nimic,INTR-O DEMOCRATIE ORIGINALA CA LA NOI,CEL VINOVAT,scapa nepedepsit de cele mai multe ori,DACA ARE BANI SI RELATII INALTE,CORB LA CORB......,STITI PROVERBUL!!!
  1
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.