Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
4 comentarii

Fostul preşedinte Ion Iliescu s-a prezentat, marţi, 17 aprilie 2018, la Parchetul General, unde a fost citat pentru a i se aduce la cunoştinţă că pe numele lui a fost începută urmărirea penală în dosarul "Revoluţiei", pentru săvârşirea infracţiunii contra umanităţii.

Anchetatorii spun că au dovezi care arată limpede că a fost vorba mai mult despre lovitură de stat. Declanşarea şi executarea diversiunii militare din seara zilei de 22 decembrie 1989 a fost cauza principală a numeroaselor decese, vătămări corporale şi distrugeri survenite. Fostul preşedinte Ion Iliescu a plecat după aproximativ o oră şi jumătate de la Parchetul instanţei supreme, fără a face vreo declaraţie.

Ulterior, procurorii au decis, în dosarul "Revoluţiei", extinderea şi efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru infracţiuni contra umanităţii în cazul fostului preşedinte Ion Iliescu, la data faptelor membru şi preşedinte al Consiliului Frontului Salvării Naţionale (CFSN), pentru fapte comise în intervalul 27-31 decembrie 1989, pentru care nu este necesară îndeplinirea unei condiţii prealabile de autorizare". Procurorii spun că Ion Iliescu a acceptat şi oficializat măsuri cu caracter militar, dintre care unele au avut un evident caracter diversionist şi că, prin exercitarea autorităţii depline, ar fi putut interveni pentru stoparea fenomenului diversionist, însă nu a acţionat în acest sens. "Prin exercitarea autorităţii depline, Iliescu Ion ar fi putut interveni pentru stoparea fenomenului diversionist, însă nu a acţionat în acest sens. Psihoza teroristă care a atins cote paroxistice în rândul militarilor şi civililor înarmaţi, coroborată cu multe ordine militare ce au prezentat caracter diversionist (deplasări de trupe ale unor unităţi militare, ordonate în general pe timpul nopţii), au avut drept rezultat numeroase situaţii de foc fratricid şi de deschidere a focului asupra unor persoane ce nu desfăşurau activităţi potrivnice mişcării revoluţionare", arată procurorii militari.

De asemenea, în acest dosar, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru generalul în rezervă Iosif Rus şi amiralul în rezervă Emil (Cico) Dumitrescu.

Citit 1950 ori Ultima modificare Luni, 30 Aprilie 2018 23:31

4 comentarii

 • postat de Vicentiu Miercuri, 18 Aprilie 2018 21:35 151.82.61.*** Link la comentariu
  0
  1

  Judecata nu va mai fi a noastra.. Ci a "urmasilor urmasilor nostri". Sa stie macar ei si sa invete din istorie. Istoria sa nu se mai repete.

  Raportează
 • postat de MIHAIL Miercuri, 18 Aprilie 2018 00:54 5.13.247.*** Link la comentariu
  0
  5

  ,,CORB la corb nu-si scoate ochii!!,,SA fim seriosi,oamenii grei,cu mari relatii si ,,spate,, invulnerabil ,nu platesc niciodata in ROMANIA!!!in dosarul deschis dupa amar de ani,doar vreun biet soldat sau militian ,un fel de acarul PAUN sa fie implicat si,se intelege...,,aspru pedepsit,cu ceva arest la domiciliu!!!Justitia la noi NU-I IMPARTIALA!!!

  Raportează
 • postat de Vasile Marți, 17 Aprilie 2018 18:37 5.13.175.*** Link la comentariu
  0
  6

  Nu mai apucam noi sal vedem la zdup pe tatuca Ilici! Da macar oleaca de lumina sa se faca!

  Raportează
 • postat de Vinovat 100. Marți, 17 Aprilie 2018 18:23 108.245.201.*** Link la comentariu
  0
  6

  20 de ani cu executare .

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.