Gabriel Oprea, trimis în judecată pentru moartea polițistului Bogdan Gigină
Foto: adevarul.ro

Gabriel Oprea, trimis în judecată pentru moartea polițistului Bogdan Gigină
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Fostul ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a fost trimis în judecată, miercuri, 2 mai 2018, în dosarul în care este cercetat pentru moartea poliţistului Bogdan Gigină. Alături de el a fost trimis şi administratorul firmei care executa lucrările, precum şi societatea.

Judecătorii instanţei supreme urmează să stabilească primul termen în dosar. Anterior, judecătorii au decis ca ancheta să fie finalizată până la data de 1 mai. Hotărârea a fost luată după ce părinţii lui Bogdan Gigină, poliţistul mort într-un accident în timp ce făcea parte din coloana oficială a fostului ministru Gabriel Oprea, au cerut urgentarea anchetei.

În dosar va fi judecat Petre Mazilu, administratorul societăţii care executa pe suprafaţa carosabilă o lucrare la instalaţia subterană de gaze naturale, precum şi persoana juridică General MPM Impex S.R.L. Procurorii spun că modalitatea deficitară de semnalizare a obstacolelor existente pe carosabil este imputabilă firmei şi administratorului.

Procurorii DNA au clasat acuzaţiile în cazul fostului procuror general al României, Tiberiu Niţu, de abuz în serviciu privind folosirea coloanelor oficiale, precum şi în cazul fostului ministru Gabriel Oprea, pentru aceleaşi infracţiuni.

Cercetarea în acest caz a început în urmă cu mai bine de doi ani.

Citit 782 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Mai 2018 19:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.