Pe 10 iunie se va putea organiza referendumul pentru familie

Pe 10 iunie se va putea organiza referendumul pentru familie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Florin Iordache, deputat PSD şi fost ministru al Justiţiei, a declarat că în jurul datei de 10 iunie ar putea fi organizat referendumul pentru modificarea Constituţiei.

"Cred că undeva pe un 10 iunie se va putea organiza referendumul pentru modificarea Constituţiei. Cred ca toate partidele politice responsabile şi toţi vor susţine acest demers de modificare a Constituţiei. Este normal, suntem parte a Uniunii Europene, dar avem propriile tradiţii, suntem pentru modificarea Constituţiei, nu putem nega tradiţia şi eforturile celor trei milioane de români", a declarat Florin Iordache, prezent la un eveniment organiza de Coaliţia pentru Familie, legat de Referendumul pentru Familie.

Ulterior, acesta a menţionat cum a făcut calculul.

"Noi am spus că vom susţine o iniţiativă de modificare a Constituţiei, azi în final Curtea Constituţională a respins şi aşteptăm ca preşedintele să promulge legea referendumului şi în aceste condiţii Senatul să adopte forma adoptată de Camera şi în ultima duminică din cele 30 de zile se va organiza referendum", a mai declarat Florin Iordache.

CCR a respins joi sesizarea făcută de mai mulţi senatori PNL şi USR privind proiectul de modificare a Legii referendumului, iar legea se va duce la promulgare de către preşedintele Klaus Iohannis. Este a doua oară când Curtea dezbate această lege, atunci judecătorii admiţând sesizarea Opoziţiei.

Citit 1342 ori Ultima modificare Joi, 03 Mai 2018 19:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.