Care sunt primele zece ţări calificate în finala Eurovision de la Lisabona

Care sunt primele zece ţări calificate în finala Eurovision de la Lisabona
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Prima bătălie pentru finala Eurovision s-a dat marţi seara pe scena de la Altice Arena din Lisabona. Juriile de specialitate şi fanii din ţările concurente în prima semifinală, alături de cei din Portugalia, Spania şi Marea Britanie, au decis soarta celor 19 concurenţi. În urma voturilor, doar zece vor urca pe scena marii finale, este vorba de reprezentanţii Austriei, Estoniei, Ciprului, Lituaniei, Israelului, Cehiei, Bulgariei, Albaniei, Finlandei şi Irlandei.

România şi Moldova vor urca pe scena celei de-a doua semifinale, joi, 10 mai, de la ora 22,00. Reprezentanta României, trupa The Humans va intra în concurs de pe poziţia a doua. Ca să meargă în etapa finală, trupa The Humans are nevoie de voturile românilor din străinătate, care vor conta în proporţie de 50 la sută. Restul de 50 a sută va fi decizia juriului.

Finala Eurovision 2018 va avea loc sâmbătă, 12 mai, iar telespectatorii români o vor putea urmări în direct pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR+, începând cu ora 22,00.

Citit 1773 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Mai 2018 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.