Sunt sau nu bani de pensii şi salarii?

Sunt sau nu bani de pensii şi salarii?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că există bani de pensii şi salarii şi nu vrea să creeze îngrijorări gratuite, după ce şeful statului a întrebat Guvernul dacă există aceşti bani până la finalul anului.

"În mod sigur, există bani pentru pensii şi salarii şi aş vrea să nu creăm îngrijorări. Sunt bani de salarii şi pensii. Domnul preşedinte poate să spună, e opinia dumnealui. (...) În 2016, nu avea acreditate autorităţile de management. Am pornit de la 0 absorbţie şi avem 16 la sută, faţă de media europeană de 18 la sută. Avem în spate ţări precum Germania sau Italia. Am făcut eforturi mari cu ministrul Fondurilor Europene şi cu ceilalţi miniştri. Domnul preşedinte s-a referit la 2014-2020", a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Întrebată dacă nu ar trebui să discute cu şeful statului situaţia, Dăncilă a răspuns: "Nu îmi permit să chem eu preşedintele la o discuţie".

Explicaţia premierului vine în contextul în care, marţi, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că Executivul trebuie să explice dacă mai are bani pentru pensii şi salarii până la finalul anului şi ce are de gând să facă cu Pilonul II, în contextul discuţiilor din ultimele zile.

"Din păcate, până şi cei de la PSD se contrazic, ba se desfiinţează, ba nu, ba se suspendă, ba nu, ba e proiect asumat, ba e neasumat. O harababură totală. Lumea îşi pune întrebarea de ce s-a creat această incertitudine din partea PSD, ce ţintesc? Nu s-au înţeles între ei? Greu de crezut. Unii îşi pun întrebarea dacă aceşti bani, dacă se suspendă Pilonul II, vor fi folosiţi în altă parte. Ei trebuie să ne dea un răspuns. Cred că Guvernul şi PSD trebuie să răspundă public, documentat, la două întrebări: Ce aveţi de gând cu Pilonul II de pensii? Mai aveţi bani pentru pensii şi salarii până la sfârşitul anului?", a declarat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a atenţionat Executivul Dăncilă şi cu privire la absorbţia de fonduri europene, în contextul datelor de pe site-ul Comisiei Europene, care arată că ţara noastră a folosit două miliarde de euro din cele 23 de miliarde alocate pentru fonduri structurale.

Citit 1026 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Mai 2018 23:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.