Gabriel Vlase, validat pentru şefia SIE

Gabriel Vlase, validat pentru şefia SIE
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Deputatul PSD Gabriel Vlase a fost validat, miercuri, de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, la şefia Serviciului de Informaţii Externe (SIE). Au fost exprimate 341 de voturi "pentru" şi 31 "împotrivă".

Gabriel Vlase a fost validat de Parlamentul după ce, luni, a primit aviz favorabil, pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe, în Comisia de control al SIE.

Social-democratul Gabriel Vlase a declarat luni că principalul său obiectiv, dacă va fi validat de plenul Parlamentului ca director al SIE, va fi armonizarea legislaţiei în domeniu, aceasta fiind destul de veche.

"Nu pot să spun că am obiective majore, în sensul că trebuie făcute schimbări radicale, începând de a doua zi. Sunt situaţii care trenează de ceva ani în ceea ce priveşte armonizarea legislaţiei, pentru că legislaţia este destul de veche, iar legislaţia este la 20 de ani de la apariţia legii 1. Exact 20 de ani sunt. Între timp, România a devenit membru NATO, cu responsabilităţi şi în spaţiul european, şi în spaţiul nord-atlantic. În primul rând, chestia cu armonizarea legislaţiei. În al doilea rând, situaţiile specifice din aparat, pentru că şi acolo sunt probleme în ceea ce priveşte încadrarea, beneficiile angajaţilor din serviciu", a afirmat Gabriel Vlase, după audierea în Comisia de control, explicând care vor fi obiectivele sale la şefia SIE.

Preşedintele Klaus Iohannis, a transmis pe 14 iunie, o scrisoare preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, în care propune numirea în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe a lui Petru-Gabriel Vlase.

Iohannis a explicat ulterior că a ajuns la nominalizarea deputatului PSD pentru funcţia de director al SIE după o analiză atentă şi ţinând cont de experienţa şi pregătirea acestuia. Preşedintele a precizat că a fost propunerea sa şi că Vlase a acceptat nominalizarea: "A fost fix propunerea mea. Nu am avut niciun fel de discuţie cu PSD pe această temă".

Gabriel Vlase este vicepreşedinte PSD, deputat de Bacău aflat la al patrulea mandat şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Conform CV-ului său, este doctor în ştiinţe militare şi informaţii la Academia Naţională de Informaţii (ANI). În 2015, numele lui Vlase apărea în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri din judeţul Bacău, în care fostul deputat Viorel Hrebenciuc a fost condamnat, în luna mai a acestui an, la doi ani de închisoare cu executare.

Citit 752 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Iulie 2018 20:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.