Primul transplant pediatric de cord din acest an

Primul transplant pediatric de cord din acest an
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

O echipă de medici de la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş a realizat primul transplant pediatric de cord din acest an. Pacientul care a primit inima are 15 ani şi este din Caraş-Severin. Acesta a primit inima de la un donator de 14 ani, din Oradea, aflat în moarte cerebrală.

Operaţia a durat şase ore.

Practic, este primul transplant pediatric de inimă din acest an şi al treilea care a avut loc la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş. "Cel de-al treilea transplant evoluează foarte bine şi ne bucură enorm că un tânăr de vârstă pediatrică a avut şansa la viaţă, prin generozitatea familiei unui donator, care a înţeles ce important este să salvezi o viaţă şi nu numai una, mult mai multe vieţi, pentru că fiecare organ şi-a găsit un receptor în aşteptare", a explicat doctorul Klara Brînzăniuc, managerul institutului, citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, pentru realizarea altor transplanturi de cord este nevoie, pe lângă aparţinători care să înţeleagă necesitatea donării de organe, şi de o finanţare adecvată.

Citit 1130 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Iulie 2018 18:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.