Mesaj dur de la Cotroceni, după tăierea bugetului Administrației Prezidențiale

Mesaj dur de la Cotroceni, după tăierea bugetului Administrației Prezidențiale
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Guvernul blochează angajamentele internaționale ale țării noastre, a declarat, marți, 7 august 2018, purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, care a anunțat că, din cauza tăierii bugetului instituției, la rectificarea bugetară, România este în imposibilitate de a mai găzdui summitul Inițiativei celor Trei Mări, care urma să aibă loc la București, în perioada 17-18 septembrie, anunță Digi 24.

Președintele riscă să nu-și poată desfășura activitatea, din cauza tăierii cu peste 11 la sută a bugetului Administrației Prezidențiale, a avertizat purtătorul de cuvânt Mădălina Dobrovolschi.

De asemenea, sunt periclitate și activități care se leagă de exercitarea președinției Uniunii Europene, pe care România o va prelua de la 1 ianuarie.

"Rectificarea nu are nicio legătură cu consolidarea bugetului naţional, ci e un instrument de sancționare a adversarilor politici și instituțiilor insubordonate PSD. Președintele susține că rectificarea reprezintă o încălcare grosolană și o încercare de a bloca activitatea unei instituții fundamentale. Consecințele sunt grave. Indiferent ce cred decidenții politici aflați la guvernare, nu este vorba de Klaus Iohannis, este vorba de statul român și cetățenii săi. Guvernul îl impiedică pe președinte să își exercite atribuțiile constituționale", a spus purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale.

Citit 1168 ori Ultima modificare Marți, 07 August 2018 16:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.