Numirea Adinei Florea, în mâna preşedintelui Iohannis

Numirea Adinei Florea, în mâna preşedintelui Iohannis
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat luni, 15 octombrie 2018, pe Facebook, că i-a trimis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a Adinei Florea în funcţia de procuror-şef DNA. Ea a primit aviz negativ din partea Secţiei pentru procurori a CSM.

"Astăzi am transmis către Preşedintele României următoarele propuneri de numire în funcţii de conducere: Adina Florea - procuror şef DNA; Elena Georgiana Hosu - procuror şef adjunct DIICOT; Florena-Esther Sterschi - procuror şef la Secţia de resurse umane şi documentare din cadrul PICCJ", a scris Tudorel Toader, pe Facebook.

Secţia pentru Procurori a CSM a motivat vineri avizul negativ dat Adinei Florea, pentru funcţia de procuror-şef DNA. Procurorii CSM susţin, referitor la declaraţia "Eu nu am fost niciodată un procuror independent, lucrez în Ministerul Public" făcută de Adina Florea în cadrul interviului, că se remarcă existenţa unei confuzii evidente referitoare la noţiunea de independenţă, "împrejurare de neconceput într­-un astfel de cadru". În ceea ce priveşte aptitudinile manageriale necesare funcţiei pentru care Adina Florea candidează, procurorii CSM au remarcat, cu ocazia interviului, o rezistenţă scăzută la stres, o capacitate de analiză şi de sinteză redusă, precum şi anumite sincope în raportarea sa la anumite valori, precum onestitatea şi imparţialitatea.

Citit 660 ori Ultima modificare Luni, 15 Octombrie 2018 19:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.