UPDATE | Panică la Brăila Mall. A intrat cu mașina în oameni
Foto: GSG

UPDATE | Panică la Brăila Mall. A intrat cu mașina în oameni
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

10 persoane au fost rănite după ce un tânăr de 20 de ani a furat o mașină, l-a înjunghiat pe proprietar și a intrat cu autoturismul în două grupuri de oameni. Povestea înfiorătoare a început la Cazasu, acolo unde tânărul a mers să cumpere o mașină. A pus ochii pe un autoturism cu numere de Germania și aplecat cu proprietarul acesteia să facă un test. La un moment dat, cei doi s-au luat la ceartă, iar  brăileanul de 20 de ani a scos un cuțit și l-a înjungjiat pe care care ar fi trebuit să îi vândă mașina, un bărbat de 40 de ani. A urcat apoi la volan și a demarat în trombă, lovind în calea sa doi bărbați, angajați ai firmei de transport public din orașul vecin. Totul s-a întâmplat sub privirile unui alt șofer, coleg cu cei loviți. ”A lovit doi șoferi și apoi a lovit și o mașină. I-a lovit în plin, a intrat direct în ei, nu a încercat să îi evite”, a povestit bărbatul care a văzut moartea cu ochii.

După acest incident, șoferul nu s-a uitat înapoi, ci și-a continuat drumul, ajungând în parcarea de la mall-ul din Brăila, unde și/a continuat cursa nebună lovind un alt grup de persoane. În toatal, șapte persoane, dintre care doi copii, au fost rănite. Câțiva martori au reușit să îl scoată pe tânăr de mașină și să îl imobilizeze până la sosirea echipajelor de poliție.

Oamenii care se aflau în acel moment la mall au fost șocați de cele întâmplate. ”Era drogat. Striga că trebuie să curgă sânge în țara asta. A intrat cu mașina direct în oameni”, au povestit câțiva martori.

Incidentul a fost imediat anunțat la 112, iar la fața locului au fost trimise mai multe ambulanțe, dar și elicopetrul SMURD.

În cursa nebună, tânărul a făcut, în total, 10 victime, toate fiind transportate la spital, cel mai grav fiind rănit proprietarul mașinii. ”Au fost aduse nouă persoane rănite și un bărbat înjunghiat. Acesta din urma a fost dus în sala de operație, fiind cel mai grav rănit. Ceilalți sunt conștienți stabili”, ne-a declarat Alina Neacs=șu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Brăila.

Cazul a fost preluat de poliștii brăileni, sub coordonarea unui procuror. Oamenii legii au dispus reținerea pentru 24 de ore, urmând să îl prezinte pe tânăr instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. ”Tânărul a înjunghiat un bărbat din cauza unui autoturism. A plecat cu mașina, a lovit două persoane pe centură, iar apoi alte persoane în parcarea unui mall. Șoferul a fost testat cu aparatul DRAGER, rezultatul fiind de 0,37 mg/l litru în aerul expirat”, ne/a explicat Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

Bărbatul care  a semănat panică în parcarea mall-ului din Brăila a fost condus la spital pentru prelevarea de probe biologice, urmând ca medicii să stabilească valoarea exactă a alcoolemiei, dar și dacă acesta se afla sub influența unor substanțe interzise.

Citit 4897 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Noiembrie 2018 16:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.