Opoziţia vrea revocarea lui Dragnea şi Iordache

Opoziţia vrea revocarea lui Dragnea şi Iordache
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Şedinţa de miercuri a plenului Camerei Deputaţilor a fost una marcată de scandal. PNL a cerut la începutul şedinţei introducerea pe ordinea de zi a unor proiecte de revocare atât a lui Liviu Dragnea, din funcţia de preşedinte, cât şi a lui Florin Iordache, din cea de vicepreşedinte. Iordache, cel care conducea şedinţa, a refuzat să supună la vot propunerile PNL, afirmând că acestea sunt neregulamentare.

Au urmat luări de cuvânt timp de o oră şi jumătate şi certuri pe tema regulamentului. La un moment dat, la tribună a venit vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, a susţinut că preia conducerea şedinţei şi a supus la vot toate solicitările opoziţiei, deşi avea microfonul tăiat. Cei din opoziţie aflaţi în sală au votat cu mâna ridicată, iar ulterior liderii PNL, USR, PMP au susţinut pe rând că Liviu Dragnea a fost revocat ca urmare a acestui vot.

Mişcarea PNL a fost o încercare de a testa voturilor celor de la PSD-ALDE, după ce coaliţia a rămas fără două voturi necesare pentru a avea majoritatea, ca urmare a plecării a patru deputaţi PSD la partidul lui Victor Ponta.

Solicitarea în plen a fost făcută de liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan. Pe de altă parte, cei din PSD şi ALDE au încercat să se mobilizeze de dimineaţă şi nu era clar dacă opoziţia ar fi avut şanse de reuşită.

"În niciun caz nu voi supune votului", a spus Iordache, care le-a cerut liderilor de grup să vină la consultări. Iordache susţine că cei de la PNL nu cunosc regulamentul. "Astăzi stăm pe procedură, să învăţăm regulamentul. Nu pot supune la vot introducerea pe ordinea de zi dacă nu este unanimitate din partea liderilor de grup", a mai explicat Iordache.

Turcan a ameninţat chiar cu greva parlamentară. Iordache a decis închiderea şedinţei la ora 11,30, dar aceasta s-a reluat pentru votul final. Din lipsă de cvorum, ca urmare a unui boicot al opoziţiei, şedinţa a fost suspendată.

Turcan a cerut şi schimbarea procedurii de vot, să fie prin ridicare de mâini, întrucât au fost probleme cu sistemul electronic care "votează la dispoziţia conducerii Camerei Deputaţilor."

Citit 1235 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Decembrie 2018 19:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.