Două dosare în care era vizat Iohannis, clasate cu aprobarea lui Lazăr

Două dosare în care era vizat Iohannis, clasate cu aprobarea lui Lazăr
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un raport al Inspecţiei Judiciare efectuat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia arată că două dosare în care era vizat Klaus Iohannis au fost clasate în anul 2014, iar una dintre soluţii a fost certificată de Augustin Lazăr, la acel moment procuror general al unităţii de parchet.

Raportul efectuat de Inspecţia Judiciară, publicat pe luju.ro, a vizat respectarea de către procurorii acestui parchet a normelor de procedură în efectuarea urmăririi penale şi în soluţionarea plângerilor formulate împotriva soluţiilor de neurmărire penală sau de netrimitere în judecată în cauzele privindu-l pe Iohannis, instrumentate în perioada 2001-2016. Raportul a fost întocmit pe 8 ianuarie 2019 şi urmează să ajungă la CSM.

Potrivit raportului, două dosare din 2014, în care era vizat Klaus Iohannis, au fost clasate. La acel moment, Augustin Lazăr era procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, aşa cum arată CV-ul său, şi tot el a fost cel care a repartizat dosarele către procurorii din acea unitate.

"Datele de verificare relevă faptul că dosarele penale nr. 595/P/2014 şi nr. 626/P/2014 au fost repartizate procurorilor de caz de către domnul Augustin Lazăr, având functia de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, iar în cazul dosarului nr. 595/P/2014 acesta a semnat adresa de comunicare a soluţiei către petenta, certificand legalitatea şi temeinicia soluţiei", se arată în raportul Inspecţiei Judiciare, publicat pe luju.ro.

Raportul vorbeşte despre 16 dosare în care a fost vizat, în perioada 2001-2014, Klaus Iohannis, majoritatea faptelor anchetate fiind de abuz în serviciu.

De altfel, potrivit aceleiaşi surse, Klaus Iohannis a fost şi urmărit penal în anul 2006: "A fost identificat un singur dosar penal, respectiv având nr. 42/P/2006 în care s-a dispus începerea urmăririi penale in personam la data de 12.06.2006, faţă de mai multe persoane şi faţă de numitul Iohannis Klaus Werner, cu referire la infracţiunea prev. de art. 248 Cod penal, dosar care a fost declinat la DIICOT la data de 26.07.2006".

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat recent că nu îl va revoca pe procurorul general Augustin Lazăr, spunând că ministrul Tudorel Toader nu a avut o treabă mai bună de făcut şi a trimis din nou aceleaşi documente prin care cere revocarea. "Domnul ministru, probabil neavând altă treabă mai bună de făcut, mi-a mai trimis încă o dată documentele de revocare. Pot să vă răspund foarte simplu - nu-l voi revoca pe procurorul general Augustin Lazăr. Procurorul general face o treabă foarte bună acolo. Sunt mulţumit de activitatea domniei sale", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Citit 1210 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Ianuarie 2019 17:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.