Ploaia înghețată a distrus mașini și a lăsat zeci de mii de oameni fără curent

Ploaia înghețată a distrus mașini și a lăsat zeci de mii de oameni fără curent
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Oameni răniți, sute de copaci doborâți, mașini avariate, mijloace de transport în comun blocate, cabluri de tensiune puse la pământ și sute de localități fără energie electrică. Acestea sunt doar câteva dintre efectele ploii înghețate din weekendul trecut, care a făcut ravagii în București, Ialomița, Brăila, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ilfov, Gorj, Prahova, Vâlcea și nu numai.

Peste 2.000 de intervenţii ale pompierilor au avut loc, în weekendul trecut, numai în București și Ilfov, pentru îndepărtarea efectelor ploii îngheţate, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile. Potrivit acestuia, duminică, în jurul orei 14,00, încă erau în desfăşurare 60 de misiuni pentru îndepărtarea copacilor căzuţi pe carosabil şi pe autoturisme. "Voi reveni la situaţia zilei de sâmbătă, care a fost una fără precedent, cel puţin pentru acest tip de fenomen meteo - freezing rain, o situaţie deosebită, pentru că, din cursul serii de vineri până sâmbătă dimineaţă, au fost doar 115 solicitări şi apoi, în decurs de doar câteva ore, numărul lor a fost de şapte ori mai mare, iar statistica pe 24 de ore ne arată că au fost 1.800 de cazuri", a spus Daniel Vasile, citat de Pro TV.

Pompierii din Bucureşti şi Ilfov au intervenit la peste 1.800 de situaţii de urgenţă provocate de ploaia îngheţată, în general fiind vorba despre copaci şi stâlpi doborâţi. Peste 220 de maşini au fost avariate, iar mai multe persoane au fost accidentate de crengile rupte sub greutatea gheții. Mai multe tramvaie şi troleibuze au format cozi nesfârşite în Capitală, după ce au rămas blocate.

Zeci de localități au rămas fără curent electric

Încă de vineri seară, mai multe județe au rămas fără curent electric din cauza ploii îngheţate şi a vântului. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a transmis că, duminică dimineaţă, încă erau nealimentate cu energie electrică 123 de localităţi din 13 judeţe, fiind afectaţi 78.480 de consumatori finali. Cele 13 judeţe afectate erau Brăila, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ilfov, Gorj, Prahova şi Vâlcea.

Pompierii din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au trimis generatoare de mare capacitate în localitățile din județul Ialomița care au rămas fără energie electrică din cauza vântului puternic și a depunerilor de gheață pe stâlpii și cablurile electrice. Zona Urziceni a fost cea mai puternic afectată din punct de vedere al infrastructurii electrice.

Citit 2187 ori Ultima modificare Duminică, 27 Ianuarie 2019 18:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.