Mihai Tudose demisionează din PSD şi trece la Pro România

Mihai Tudose demisionează din PSD şi trece la Pro România
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Fostul premier Mihai Tudose demisionează din PSD, afirmând că a sperat că lucrurile se vor îndrepta în partid, însă această speranţă a dispărut după ce în ultimul an "o parte din actuala echipă de conducere a partidului a înlocuit agenda publică cu agende personale", iar demisia sa este un "ultim gest de delimitare faţă de acest mod de a conduce partidul şi ţara". Tudose precizează că se va alătura Pro România, partidul condus de Victor Ponta.

"Acum 27 de ani, am intrat în politică din dorinţa de a face ceva pentru Brăila şi pentru România. 27 de ani am fost membru PSD şi nu am precupeţit niciun efort pentru a face bine oamenilor, pentru a onora încrederea celor ce m-au votat. Chiar şi în cele mai grele momente prin care a trecut PSD am avut speranţa că lucrurile se vor îndrepta. Astăzi, această speranţă a dispărut, după ce în ultimul an am constatat cu tristeţe că o parte din actuala echipă de conducere a partidului a înlocuit agenda publică cu agende personale, că orice încercare de dialog şi dezbatere internă a problemelor reale ale României nu este luată în seamă. Că orice încercare de democratizare a deciziilor politice este sortită eşecului. Cred cu tărie că priorităţile, dezbaterile interne trebuiau să fie despre spitale şi sistemul de sănătate, şcoli şi educaţie, infrastructură şi reformă administrativă. Despre parcursul european al României. Despre parteneriatele strategice. Şi da, şi despre justiţie. Dar despre o justiţie corectă şi pentru oameni. Nu doar pentru "unii oameni", afirmă Tudose, într-o postare pe Facebook.
El spune că a avut în ultimele luni foarte multe întâlniri atât cu membri de partid, dar şi cu oameni neimplicaţi politic, concluzia fiind aproape unanimă: nu se mai poate!
"Această atitudine a oamenilor m-a condus la una dintre cele mai grele decizii: demisia din PSD ca ultim gest de delimitare faţă de acest mod de a conduce partidul şi ţara. Dacă gestul meu va fi înţeles şi va duce la îmbunătăţirea lucrurilor în PSD m-aş bucura sincer... Rămân în continuare în politică, adeptul valorilor democratice de stânga, devotat Brăilei şi României. Mă voi alătura unei echipe cu care împărtăşesc aceleaşi valori, echipei PRO România şi voi rămâne omul, brăileanul şi românul pe care îl ştiţi", anunţă fostul premier.

Citit 1446 ori Ultima modificare Marți, 29 Ianuarie 2019 19:00

1 comentariu

 • postat de Sandu
  Joi, 31 Ianuarie 2019 09:06
  90.95.63.***
  O fotografie face cat 1000 de cuvinte.Acest specimen antigalatean facand abuz de functie a redeschis dosarul cartierului Cantemir si zonei adiacente.Sper sa nu il mai voteze nici brailenii pentru ca in anii cat a fost parlamentar nu a facut nimic pentru ei.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.