Toți mistreții de pe trei fonduri de vânătoare din Constanța, uciși
Foto: Internet

Toți mistreții de pe trei fonduri de vânătoare din Constanța, uciși
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Toţi mistreţii aflaţi pe trei fonduri de vânătoare din judeţul Constanţa urmează să fie ucişi, după ce la mai multe animale a fost confirmată prezenţa virusului pestei porcine africane.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Constanţa, pesta porcină africană a fost confirmată la opt mistreţi morţi, găsiţi la sfârşitul săptămânii trecute în zona fondurilor de vânătoare Carvăn, Cochirleni şi Dumbrăveni.

Drept urmare, în urma confirmărilor primite, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Prefectura Constanţa au dispus mai multe măsuri ce se vor aplica în zona infectată şi în apropierea acesteia. Principala măsură impusă este prinderea integrală a mistreţilor din cele trei zone, prin metode de vânătoare, cu personal silvic, vânători autorizaţi şi personal abilitat. De asemenea, cetăţenii din zonă vor fi informaţi asupra măsurilor de siguranţă care se impun în perioada următoare, cum ar fi restricţionarea prezenţei persoanelor neautorizate şi a animalelor domestice în pădurile din zonă, sau ţinerea porcilor din exploataţii ori gospodarii în adăposturile lor în sau locuri unde pot fi izolaţi de porcii mistreţi.

Până în prezent, în judeţul Constanţa au fost confirmate 91 de focare de pestă porcină africană în gospodăriile populaţiei, precum şi 16 cazuri la mistreţi.

Citit 848 ori Ultima modificare Luni, 18 Februarie 2019 16:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.