Grefierii anunţă demararea protestelor

Grefierii anunţă demararea protestelor
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Grefierii reuniţi în mai multe organizaţii au anunţat, luni, că demarează o serie de proteste, reclamând, printre altele, lipsa unui statut al profesiei, inechităţi salariale, nerecunoaşterea corespunzătoare a muncii şi deficit de personal. În această săptămână, grefierii de la toate unităţile vor purta banderole albe, iar în 14 martie este programat un miting în faţa Ministerului Justiţiei, urmat de altul în faţa Guvernului.

Sindicatul Naţional al Grefei Judiciare Dicasterial, Sindicatul SindJust Bihor, Sindicatul Grefierul Alba, Sindicatul Dreptatea Vrancea, organizaţii sindicale care reprezintă 75 la sută din personalul auxiliar de specialitate, personalul conex şi personalul contractual, afiliate la Federaţia PUBLISIND, în colaborare cu Asociaţia Grefierilor din România, organizaţie profesională a personalului auxiliar de specialitate, constituită la nivel naţional, anunţă că declanşează o serie de acţiuni de protest care vor continua până la soluţionarea revendicărilor.

În această săptămână, va avea loc un protest în cadrul instanţelor şi parchetelor în care funcţionează personalul auxiliar de specialitate şi conex, prin purtarea unei banderole albe.

În data de 15 martie, între orele 11,00 şi 15,00, este programat un miting la sediul Guvernului, în Piaţa Victoriei.

Protestul grefierilor se va derula, însă, şi prin refuzul muncii suplimentare în instanţe şi parchete, începând cu data de 18 martie. Potrivit grefierilor, acest protest va genera "blocaje în activitate în maxim 10 zile". "Funcţionarea sistemului judiciar şi activitatea instanţelor şi parchetelor depinde de munca suplimentară", spun grefierii.

Din 18 martie, aceştia vor începe şi negocierea contractul colectiv de muncă şi anunţă declanşarea conflictului colectiv de muncă în situaţia în care angajatorii nu răspund revendicărilor.

Totodată, grefierii anunţă, în luna aprilie, mitinguri în cascadă, la nivel de judeţ, în toate instanţele şi parchetele, iar în luna mai, miting comun al sindicatelor personalului auxiliar de specialitate şi conex, sindicatelor din sistemul penitenciar şi din probaţiune - afiliate la Federaţia PUBLISIND.

Citit 1338 ori Ultima modificare Luni, 11 Martie 2019 21:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.