Papa Francisc va vizita trei zile România

Papa Francisc va vizita trei zile România
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Papa Francisc începe mâine o vizită apostolică de trei zile în România. Aceasta are loc la 20 de ani de la ultima vizită a unui Suveran Pontif în ţara noastră - Papa Ioan Paul al II-lea. Cu această ocazie, restricţii majore de acces şi circulaţie au fost stabilite de instituţiile abilitate în mai multe zone din Bucureşti, în special la Palatul Patriarhiei, la Noua Catedrală Ortodoxă a Neamului şi la Catedrala Romano-Catolică "Sfântul Iosif", având în vedere vizita Sanctităţii Sale Papa Francisc.

Preşedintele Klaus Iohannis îl va întâmpina, împreună cu soţia sa, Carmen Iohannis, pe Papa Francisc, mâine, la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă". Ulterior, Suveranul Pontif se va deplasa cu un papamobil către Palatul Cotroceni, unde va fi primit în cadrul unei ceremonii oficiale pe Platoul Marinescu şi se va trece în revistă garda de onoare. După acest moment, preşedintele Iohannis şi Papa Francisc vor avea convorbiri tete-a-tete, urmate de întâlnirea cu autorităţile, societatea civilă şi corpul diplomatic. Şeful statului va susţine o alocuţiune, iar Suveranul Pontif un discurs.

În aceeaşi zi, Papa Francisc va avea o întâlnire cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, la Palatul Patriarhiei, apoi înaltul ierarh se va întâlni cu Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Române. Suveranul Pontif va merge şi la Catedrala Naţională, unde se vor prezenta alocuţiuni şi se vor interpreta cântări pascale, după ce se va spune rugăciunea "Tatăl Nostru".

Papa Francisc va participa la Sfânta Liturghie la Catedrala Catolică "Sfântul Iosif", unde va rosti predica.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Bucureşti, având în vedere afluxul foarte mare de pelerini şi turişti ce vor veni în Capitală, autorităţile estimând un număr de aproximativ 50.000 de persoane pe durata vizitei, pe teritoriul Bucureştiului funcţionează planul integrat de securitate pentru vizitele oficiale ale şefilor de stat.

Sâmbătă, Papa Francisc va merge la Şumuleu-Ciuc, va vizita Catedrala "Sfânta Maria Regină" din Iaşi şi va participa la o întâlnire cu tineri şi familii la Palatul Culturii din Iaşi, unde va susţine un discurs. Duminică, Suveranul Pontif va participa la Divina Liturghie cu beatificarea a şapte episcopi martiri greco-catolici la Câmpia Libertăţii din Blaj şi va avea o întâlnire cu comunitatea romă din localitate.

Şi în aceste localităţi au fost luate măsuri speciale de trafic, circulaţia fiind blocată pe traseul parcurs de coloana oficială.

Toate emisiunile legate de vizita Sanctităţii Sale Papa Francisc în ţara noastră sunt produse de TVR, care, în calitate de partener media oficial, va asigura semnalul pentru televiziuni din 200 de ţări.

Vizita în România a Papei Francisc se va încheia pe 2 iunie cu ceremonia plecării oficiale de pe Aeroportul Internaţional Sibiu, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a soţiei acestuia.

Citit 1752 ori Ultima modificare Joi, 30 Mai 2019 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.