Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
2 comentarii

Senatul a respins luni solicitarea DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu. Preşedintele Senatului era acuzat de procurori că a primit mită, indirect, 800.000 de dolari.
Cererea DNA a fost respinsă cu 38 de voturi ”pentru”, 71 ”împotrivă” şo o abţinere.
Călin Popescu Tăriceanu a declarat luni în şedinţa în care se dezbate solicitarea DNA de a i se ridica imunitatea, că nu le dă sfaturi colegilor cum să voteze, însă că este nevinovat. ”DNA nu vrea să mă trimită în faţa instanţei, ci să pună o pată pe întreaga mea carieră politică”, a mai spus el.
”În cei aproape 30 de ani de când sunt în politică am fost pe rând, deputat, ministru, prim ministru, preşedinte al Senatului, şi nu am făcut niciodată vreo faptă ilegală. Cea ce DNA-ul vrea să facă astăzi nu este să mă trimită în faţa unei instanţe, pentru că ei ştiu că nu au dovezi în acest sens, ci să pună o pată pe întreaga mea carieră politică! Nu pot să vă dau sfaturi cu privire la felul în care să votaţi, dar atunci când veţi vota, vă rog să aveţi inima uşoară pentru că eu, Călin Popescu-Tăriceanu, nu am făcut niciodată vreo faptă de care sa îmi fie ruşine”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu timpul dezbaterilor pe marginea solicitării DNA.
DNA a solicitat Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu. Procurorii au anunţat că preşedintele Senatului este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.

Citit 950 ori Ultima modificare Duminică, 09 Iunie 2019 13:39

2 comentarii

 • postat de Vulpea Marți, 04 Iunie 2019 19:06 108.245.201.*** Link la comentariu
  0
  1

  Corb la corb nu-si scoate ochii!!!!

  Raportează
 • postat de atamanu Marți, 04 Iunie 2019 14:15 188.24.255.*** Link la comentariu
  0
  2

  Hotii nostrii aur poarta, noi cersim ( acelorasi hoti ) o viata mai decenta....Asa e romanul, bun, iubitor, credincios ortodox ...si sclav supus...Traiasca BORFASII cu imunitate, judecati "decat" de "Marea Adunatura Infractionala" !!! Traiasca Republica Paralela Imunoromania !!!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.