Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Preşedintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat joi, după şedinţa Comitetului Executiv (CEx), că este decisă să candideze la preşedinţia PSD. Ea a mai spus că s-a decis constituirea a patru grupuri de lucru: pentru updatarea programului de guvernare, pentru mesajul politic, pentru organizarea Congresului din 29 iunie, inclusiv calendarul de activităţi, precum şi pentru modificarea Statutului. "Am votat toate aceste hotărâri", a precizat premierul.

De asemenea, a afirmat că s-a discutat şi despre moţiunea de cenzură, precum şi despre sondajele de opinie privind candidatura la prezidenţiale. Ea a precizat că vor fi incluşi în aceste sondaje toţi cei care îşi vor anunţa intenţia de a candida.
"Aşa cum au hotărât colegii în Biroul Permanent Naţional, dar şi în grupurile reunite, vom asigura cvorumul, dar nu se va vota A fost o decizie pe care colegii au luat-o prin vot şi care a fost astăzi discutată şi în cadrul CEx", a declarat Dăncilă.
Referitor la Congresul din 29 iunie, Dăncilă a afirmat că au fost stabilite patru grupuri de lucru: "pentru updatarea programului de guvernare, pentru mesajul politic, pentru platforma politică, un grup de lucru pentru organizarea Congresului, am stabilit calendarul de activităţi, datele între care se vor desfăşura conferinţele judeţene, şi de asemenea grupul de lucru pentru modificarea statutului, grup care deja a lucrat şi a venit cu propuneri la Comitetul Executiv Naţional".
"Am votat toate aceste hotărâri, iar în cadrul Comitetului Executiv Naţional s-a discutat şi de sondajele de opinie privind candidatura la alegerile prezidenţiale, pentru modul în care vom acţiona în următoarea perioadă. A fost un Comitet Executiv în care aşa cum am stabilit de la bun, început fiecare colegă, fiecare coleg a avut posibil să îşi spună propria opinie, pentru că eu aşa cred că este în democraţie, trebuie să-i ascultăm pe toţi, iar votul să fie cel care decide direcţia pe care o vom urma", a afirmat Dăncilă.
Conform unor surse, senatorul Şerban Nicolae şi-a anunţat dorinţa de a candida la alegerile prezidenţiale. Referitor la prezidenţiabil, Codrin Ştefănescu a anunţat că Olguţa Vasilescu, Liviu Pleşoianu, Şerban Nicolae, Eugen Teodorovici şi Gabriela Firea sunt printre numele vehiculate în interiorul PSD.
Congresul pentru stabilirea candidatului la Preşedinţie va fi probabil în luna iulie.

Citit 724 ori Ultima modificare Joi, 13 Iunie 2019 18:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.