Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Poliţiştii au făcut, de la începutul anului, mai multe percheziţii în porturile Constanţa, Constanţa Sud Agigea, Midia şi Mangalia, constatând că prejudiciul cauzat în urma evaziunilor fiscale este de trei milioane de euro.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, în primele şase luni ale anului 2019, au vizat prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală, contrabandă cu produse accizabile, punere în circulaţie de mărfuri contrafăcute, comercializare şi transport de cereale şi material lemnos.

Astfel, au avut loc 13 percheziţii domiciliare, în cadrul a 125 de dosare penale, întocmite pentru săvârşirea unor fapte de evaziune fiscală, în care prejudiciul activităţilor infracţionale se ridică la 3.000.000 de euro.

Totodată, au fost controlate 154 de societăţi comerciale, 43 de nave, peste 8.200 de mijloace de transport şi 61 de containere, fiind confiscate bunuri de peste 1.000.000 de lei.

Poliţiştii au constatat 26 de infracţiuni economice (dintre care 7 fapte privind gestiunea frauduloasă, 11 la Legea 86/2006 privind Codul vamal şi 7 infracţiuni prevăzute de Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice) şi au aplicat 24 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 21.500 de lei, pentru nerespectarea legislaţiei în domeniu.

Citit 519 ori Ultima modificare Duminică, 21 Iulie 2019 15:40

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro