Viorica Dăncilă, candidatul PSD pentru alegerile prezidenţiale
Foto: republica.ro

Viorica Dăncilă, candidatul PSD pentru alegerile prezidenţiale
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Viorica Dăncilă a fost validată, marţi, 23 iulie 2019, de Comitetul Executiv al PSD, candidat al partidului la alegerile prezidenţiale din toamnă. Anterior, Biroul Permanent Naţional al PSD a ales-o pe Viorica Dăncilă, cu majoritate de voturi, candidat la prezidenţiale din partea partidului.

Sursele din cadrul partidului au precizat că au fost două voturi împotrivă, respectiv al liderului PSD Olt, Paul Stănescu, şi al preşedintelui PSD Vaslui, Dumitru Buzatu. La finalul Biroului Permanent Naţional al PSD, Dumitru Buzatu afirma că l-a susţinut pe Liviu Pleşoianu pentru a candida la prezidenţiale, deoarece "este purtătorul unor valori de stânga", "care animă mai mult membri şi susţinători ai PSD". El a mai spus că cel mandatat să candideze va fi sprijinit de partid. Acesta a mai afirmat că Paul Stănescu a decis să susţină un alt candidat din partea social-democraţilor pentru prezidenţiale deoarece "ar maximiza şansele PSD".

Candidatura Viorică Dăncilă mai are de trecut însă de un vot. Mai precis, pe 3 august, această candidatură urmează să fie validată de Congresul PSD.

Citit 749 ori Ultima modificare Marți, 23 Iulie 2019 22:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.