Tăriceanu ameninţă că nu va vota rectificarea bugetară

Tăriceanu ameninţă că nu va vota rectificarea bugetară

Probleme în coaliţia de guvernare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Desemnarea Vioricăi Dăncilă drept candidat din partea PSD pentru alegerile prezidenţiale din toamnă a adus nemulţumiri în rândul partenerilor de guvernare. Astfel, Călin Popescu Tăriceanu a anunţat faptul că va candida din partea ALDE, separat de PSD, dar că asta nu înseamnă că se va rupe coaliţia de guvernare.

„Voi face o campanie corectă, voi acorda respect doamnei Dăncilă, aşa cum acord respect şi celorlalţi contracandidaţi, dar asta nu înseamnă că nu voi vorbi despre lipsurile, defectele contracandidaţilor mei”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, miercuri, la Parlament.

De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că mai mulţi colegi sunt nemulţumiţi de raporturile din coaliţia de guvernare, precizând că în cazul în care Viorica Dăncilă nu va avea o discuţie cu ALDE despre rectificarea bugetară, partidul pe care îl conduce nu o va vota. „Sunt foarte mulţi colegi nemulţumiţi de raporturile din coaliţie. I-am spus şi doamnei Dăncilă, cred că a luat notă că trebuie ca această coaliţie să funcţioneze diferit. Urmează rectificarea bugetară. Facem parte dintr-o coaliţie, aştept ca doamna premier să ne invite la o discuţie, pentru că altfel colegii mei mi-au spus că nu vor să voteze rectificarea bugetară”, a afirmat Tăriceanu.

Liderul ALDE a adăugat că formaţiunea sa pune mai mult accent pe investiţii, lucru care nu pare să reiasă din felul în care PSD va efectua rectificarea bugetară. „Noi punem accent foarte mult pe investiţii pe care trebuie să le facă guvernul în domenii de interes public larg. Nu se vede acest lucru, din ce a apărut în presă, pentru că nu am primit o formă oficială de rectificare a bugetului. Ne aşteptăm să discutăm despre aceste aspecte”, a conchis Tăriceanu.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat că prima rectificare bugetară ar trebui efectuată până pe 31 iulie. El a vorbit despre un pachet de măsuri menite să eficientizeze cheltuirea banului public, care ar urma să includă şi măsuri privind pensiile speciale, dar şi limitarea unor cheltuieli, cum ar fi călătoriile gratuite cu trenul acordate studenţilor. De asemenea, rectificarea va include o serie de măsuri de restructuare a aparatului de stat, la nivel de secretari de stat şi cabinetele acestora, dar procesul de analiză a funcţionarilor se va prelungi şi în august, a conchis Teodorovici.

Citit 1072 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Iulie 2019 23:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.