Iohannis a semnat decretele pentru numirea noilor miniştri
Foto: presidency.ro

Iohannis a semnat decretele pentru numirea noilor miniştri
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Preşedintele a semnat miercuri, 24 iulie 2019, decretul prin care se ia act de demisia lui Carmen Daniela Dan, ministrul Afacerilor Interne şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului şi decretul prin care este numit în funcţia de membru al Guvernului Nicolae Moga, ministrul Afacerilor Interne. De asemenea, Iohannis a semnat decretul prin care este revocat de la Externe Teodor-Viorel Meleşcanu şi cel prin care este numită în loc Ramona Mănescu. Şeful statului a semnat şi decretul prin care este numit în funcţia de membru al Guvernului Mihai-Viorel Fifor, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României.

Nicolae Moga și Ramona Mănescu sunt noii miniștri ai afacerilor interne, respectiv externe:

Sursa foto: digi24.ro

Noii miniştri au depus şi jurământul de învestitură, în cadrul unei ceremonii foarte scurte, la Palatul Cotroceni, la ceremonie fiind prezenţi premierul Viorica Dăncilă şi majoritatea membrilor Cabinetului. Cei trei noi membri ai Guvernului au depus jurământul, după care şeful statului a dat mâna cu cei prezenţi şi a părăsit sala, fără a rosti un discurs sau a face vreo declaraţie.

Noii miniştri au fost instalaţi la câteva ore după ce preşedintele a semnat decretele de numire. Cu o zi înainte de a semna decretele pentru noii miniştri, preşedintele a avut noi critici dure la adresa coaliţiei de guvernare.

USR critică decizia preşedintelui Iohannis

Deputatul USR Stelian Ion şi europarlamentarul Clotilde Armand critică, pe Facebook, decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a-i numi pe Ramona Mănescu ministru al Afacerilor Externe şi pe Nicolae Moga ministru al Afacerilor Interne, punând sub semnul întrebării motivaţia şefului statului.

Stelian Ion se întreabă "cu cine joacă de fapt domnul preşedinte", făcând referire la numirile semnate de Klaus Iohannis. "Numirea lui Nicolae Moga la Interne şi a Ramonei Mănescu la Externe sunt dezonorante pentru Klaus Iohannis şi nu poţi să nu te întrebi, din nou, cu cine joacă de fapt domnul preşedinte. O spun cu toată responsabilitatea: senatorul PSD Moga a fost permanent alături de Mazăre şi Nicuşor Constantinescu la jefuirea bugetului Constanţei timp de aproape două decenii şi este, fără îndoială, unul dintre vinovaţii pentru decăderea acestui important oraş al României”, a scris, pe Facebook, Stelian Ion.

De asemenea, eurodeputatul Clotilde Armand scrie: "Sper să ne explice preşedintele Klaus Iohannis de ce a acceptat propunerile PSD-ALDE. Ştiţi de ce? Pentru că ministerul de Interne va fi condus de omul lui Mazăre şi la Externe este doamna cu retocedările ilegale din Capitală. Balisticul Mihai Fifor, licenţiat în filosofie, a fost numit viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice. Cetăţenii merită o explicaţie, dle preşedinte".

Citit 666 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Iulie 2019 23:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.