Giorgiana Hosu, procuror şef adjunct al DIICOT, a declarat, duminică, la Caracal, în faţa casei celui suspectat în cazul dispariţiei fetei de 15 ani, că colegii ei sunt acolo "de la 3 dimineaţa de pe data de 26 (vineri - n.r.)" şi că fac tot ce este omeneşte posibil. Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, spune că testele ADN arată că ea s-a aflat în maşina lui Gheorghe Dincă din Caracal, bărbatul arestat preventiv pentru viol şi trafic de minori, fiind găsite fire de păr ale adolescentei în autovehiculul respectiv.
"Este dificil, e foarte clar, e o locaţie foarte mare, care trebuie luată la milimetru. Încercăm să facem treaba cât se poate de bine şi cu toate mijloacele de investigare speciale pe care le are şi parchetul, şi poliţia", a mai spus şeful adjunct al DIICOT.
Întrebată dacă faptul că suspectul nu cooperează îngreunează ancheta, Hosu a răspuns: "Nu. Până la urmă, suspectului trebuie să îi demonstrezi cu probe activitatea infracţională".
Conform Digi24, un prim rezultat ADN arată că oasele găsite zilele trecute în curtea groazei sunt umane. Asta înseamnă că ar putea fi aduse noi acuzaţii, cum ar fi cea de omor deosebit de grav.
Este nevoie însă de noi teste, pentru a stabili identitatea victimei, asta deoarece oasele umane găsite sunt alterate.
Totodată, un al doilea test ADN a arătat că firele de păr, hainele şi bijuteriile descoperite în maşina şi casa suspectului sunt ale Alexandrei.
În ceea ce priveşte infracţiunea de omor, Giorgiana Hosu a declarat: "Lăsaţi-ne să găsim probele, să le valorificăm, să schimbăm încadrarea juridică şi să comunicăm".
Giorgiana Hosu a precizat, de asemenea, că în cazul dispariţiei adolescentei de 18 ani, în acel dosar era începută urmărirea penală pe fapta de trafic de persoane şi că anchetatorii nu puteau lega fotografia unei maşini de nimic altceva.
"Colegii mei s-au mişcat foarte repede, zic eu, pe o cauză în care aveam foarte puţine indicii din mai până în acest moment. Nu cred că se putea mai mult decât ce au făcut. Dar dacă se putea mai mult, până la urmă o să venim şi o să recunoaştem asta. (...) Haideţi să strângem tot şi apoi comunicăm. Şi vedem şi ce am făcut bine, şi ce am greşit", a mai declarat Hosu.
Întrebată despre alte cazuri de dispariţii în zonă, ea a replicat: "Încercăm şi o asemenea pistă de anchetă. Important în acest moment sunt cele două victime".
"Deocamdată, a fost un timp în care totul s-a condensat, colegii mei au stat aici de la 3 dimineaţa de când am preluat dosarul, pe data de 26 (vineri - n.r.), au stat aici aproape non-stop. Suntem toţi la serviciu, fără să ţinem cont de concedii sau de timp liber, încercăm să facem tot ce e omeneşte posibil", a mai afirmat Giorgiana Hosu.
Bărbatul suspectat în cazul dispariţiei fetei din Olt a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de către Tribunalul Olt, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de minori şi viol, iar avocatul din oficiu care l-a reprezentant în faţa instanţei spune că acesta susţine că este nevinovat, iar bijuteriile şi hainele găsite în locuinţa sa şi despre care anchetatorii suspectează că ar proveni de la victime ar aparţine familiei sale. Mai mult, avocatul a explicat că nu au apărut probe noi în acest caz, iar anchetatorii au prelevat din locuinţa acestuia fragmente de oase, fire de păr şi haine, care urmează să fie analizate. În schimb, nu s-au găsit pete de sânge vizibile.
Fata de 15 ani dispărută miercuri a sunat de trei ori la 112 şi a anunţat că este ţinută captivă într-o casă. Potrivit STS, primul apel a avut loc joi, la 11.05, dar autorităţile au reuşit să afle adresa unde era ţinută abia în noaptea de joi spre vineri. La ora 4,00, poliţiştii ar fi ajuns la adresa indicată, dar au intrat în locuinţa suspectului abia la ora 6,00.