45 milioane de euro s-au cheltuit la Cluj

45 milioane de euro s-au cheltuit la Cluj
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Peste 45 de milioane de euro au rămas la Cluj-Napoca după festivalul UNTOLD, cheltuiţi de cei peste 300.000 de spectatori din afara oraşului. Banii se vor regăsi în impozite şi taxe locale, dar şi în încasări pentru afacerile locale sau pentru cei care şi-au închiriat apartamentele.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor UNTOLD, fiecare dintre spectatorii veniţi din afara Clujului a cheltuit în medie, în cele 4 zile, cel puţin 150 de euro, pe cazare, transport, restaurante, terase, cumpărături, vizite la muzee.

"Din cei peste 372.000 de participanţi câţi au fost în acest an în toate cele patru zile ale UNTOLD, unii mai pot fi văzuţi încă pe străzile din Cluj-Napoca. Organizatorii estimează că, din total participanţilor, 20% sunt din judeţul Cluj, 20% din străinătate, iar 60% din toată România. La o prima estimare, cei peste 300.000 de participanţi din afara Clujului au generat o infuzie de capital de peste 45 milioane de euro.

Reprezentanţii UNTOLD spun că au fost prezenţi participanţi din peste 100 de ţări, ca Anglia, Olanda, Franţa, Belgia, Austria, Polonia, Ungaria, dar şi din state de pe alte continente, cum ar fi Argentina, Brazilia, India, China.

Citit 1239 ori Ultima modificare Miercuri, 07 August 2019 17:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.