Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Miniştrii ALDE Viorel Ilie, Graţiela Gavrilescu şi Anton Anton au demisionat din funcţie, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu. „Au fost depuse demisiile la SGG. Au fost trimise la Cancelarie pentru înregistrare, urmează procedura normală”, a declarat Nelu Barbu, la finalul şedinţei de guvern. 

El a precizat că este vorba despre Viorel Ilie, Graţiela Gavrilescu şi Anton Anton. „Premierul va trimite propunerile de interimari”, a adăugat Nelu Barbu. Singura care va rămâne în Guvern este Ramona Mănescu, ministerul de Externe, aceasta afirmând că nu se va înscrie în PSD dacă va fi exclusă din ALDE.
După ce a anunţat, luni seară, că partidul său va ieşi de la Guvernare, preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că va renunţa la funcţia de preşedinte al Senatului, iar legat de alianţa cu Pro Romania, cele două grupuri parlamentare vor merge separat, dar îşi vor coordona acţiunile.
"Am discutat acest lucru cei din Pro România, în special cu Victor Ponta. Nu sunt luate decizii în acest sens dar aşa planificăm. Vom acţiona coordonat la nivelul celor două Camere ale Parlamentului. Iniţial am vrut să facem grup parlamentar comun, însă experienţa ne învaţă că e mai avantajos să funcţionăm ca două grupuri decât ca unul singur. În schimb la Senat se vor alătura câţiva senatori membri ai Pro România. Pe viitor, având în vedere scadenţele de anul viitor, o acţiune politică împreună, dar nu am hotărât nimic în acest sens. Dar această intenţie există", a declarat Călin Popescu Tăriceanu. 
ALDE şi Pro Romania au decis o alianţă, prima măsură comună fiind susţinerea lui Mircea Diaconu.
Totodată, luni, în prima zi de funcţionare a Senatului, Călin Popescu Tăriceanu îşi va anunţa demisia oficială din funcţia de preşedinte al forului.

Citit 917 ori Ultima modificare Marți, 27 August 2019 20:06

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro