Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Piaţa neagră a ţigaretelor a scăzut în iulie 2019 la 13,7 la sută  din totalul consumului, cu 1,2 puncte procentuale mai puţin faţă de luna mai şi cu 3,6 puncte procentuale comparativ cu ianuarie 2019, conform unui studiu Novel Research, în care se precizează că un nivel al contrabandei de sub 14 la sută nu s-a mai înregistrat în România de şase ani, conform Agerpres.
Regiunea nord-est rămâne şi în iulie cea mai afectată de comerţul ilegal, cu toate că fenomenul s-a redus cu 1,2 la sută, ajungând la o pondere de 29,5 la sută. Piaţa neagră se menţine la niveluri ridicate şi în sud-vestul şi vestul ţării. "Din punct de vedere al provenienţei, "cheap whites" (ţigarete no-name, produse legal sau ilegal şi destinate pieţei negre), care reprezintă 61,9 la sută din totalul ţigaretelor ilegale, continuă să fie principala sursă. Spre deosebire de luna mai, când această categorie a atins cel mai mare procent din ultimii zece ani, în iulie ponderea e în uşoară scădere. Nivelul produselor din tutun provenite ilegal din Moldova, Ucraina şi Serbia rămâne relativ constant", a declarat Marian Marcu, director general Novel Research.

Citit 881 ori Ultima modificare Duminică, 08 Septembrie 2019 14:50

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro