AEP nu rambursează peste 3 milioane de lei către PSD

AEP nu rambursează peste 3 milioane de lei către PSD
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin Buică, a anunţat că instituţia nu va rambursa suma de 3.380.000 de lei cheltuită de PSD la alegerile europarlamentare, deoarece semnătura pe documentele depuse nu era susţinută de preşedintele în funcţie al partidului.

"Suma totală este de 3.380.000 de lei. Nu AEP refuză rambursarea acestor sume. Au fost două etape: prima etapă în care candidaţii au contribuit pentru campania electorală, ulterior campaniei electorale solicitând PSD rambursarea sumelor cheltuite în campania electorală. Ce înseamnă asta? A fost trimisă o decizie de nerambursare la sfârşitul termenului de 60 de zile, pentru care Autoritatea avea timp să verifice şi să constate valabilitatea documentelor. La momentul stabilirii nerambursării, s-a constatat de către echipa de control şi ulterior s-a propus de către directorul de departament decizia de nerambursare, deoarece exista o semnătură care nu era susţinută de un mandat al preşedintelui în funcţie", a explicat Constantin Buică, la Realitatea Tv.

Preşedintele AEP a mai explică că "aceste documente au fost depuse, ulterior deciziei de nerambursare, dar noi, ca Autoritate, la acest moment, nu mai putem face absolut nimic, deoarece toate documentele au intrat în circuitul civil şi, potrivit Legii 554, nu mai putem anula decizia".

Acesta a adăugat că PSD are posibilitatea să conteste decizia AEP sau să o atace în instanţă. "Au posibilitatea să se adreseze instanţei, care va admite sau respinge rambursarea către PSD", a explicat Buică.

Chestionat ce ar putea face Viorica Dăncilă, în calitate de preşedinte al PSD, şeful AEP a răspuns: "Noi am avut documentele pe care le-am primit, din nefericire nu a existat un document care să reiasă clar împuternicirea, am avut de la avocaţi, de la secretarul general. În schimb, nu am avut un document din care să reiasă în mod clar că domnul Drăghici avea reprezentarea legală din partea preşedintelui în funcţie, astfel încât să putem să acordăm rambursarea (...) Între timp, lucrurile s-au schimbat, dar noi nu mai putem face nimic".

Încă de la finalul lunii august, Costantin Buică a spus că AEP nu va rambursa cheltuielile făcute de PSD la alegerile europarlamentare, deoarece documentele au fost semnate de Mircea Drăghici, care nu mai era trezorierul partidului la momentul depunerii actelor.

Secretarul general PSD Mihai Fifor a anunţat că partidul va depune plângere în instanţă.

Citit 1219 ori Ultima modificare Joi, 26 Septembrie 2019 18:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.