Rovana Plumb nu poate fi comisiar european

Rovana Plumb nu poate fi comisiar european

digi24.ro
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a decis, joi, cu unanimitate de voturi, să informeze Comisia Europeană că există conflict de interese în cazul Rovanei Plumb şi aceasta nu poate fi comisar european. Conflictul se datorează faptului că Rovana Plumb a luat un împrumut de 800.000 de lei, nespecificat în declaraţia de avere depusă la Bruxelles.

"Va fi trimisă din partea Comisiei Juridice a Parlamentului European o scrisoare Comisiei Europene prin care va fi informată că există un conflict de interese cu privire la împrumutul de 800.000 de lei al Rovanei Plumb de la doamna Elena Loghin. Din acest motiv, doamna Rovana Plumb nu îşi poate asuma funcţia de comisar european. Această decizie finală a fost luată cu 20 de voturi pentru, zero voturi împotrivă", a scris Siegfried Mureşan, pe Facebook.

Potrivit declaraţiei de avere depuse pe 25 iunie 2019 la Camera Deputaţilor, Rovana Plumb ar avea un împrumut la BRD făcut în anul 2007, în valoare de 800.000 de euro, cu scandenţă în 2030. De asemenea, Plumb mai are un împrumut făcut în acest an, în valoare de 800.000 de lei, cu scadenţă în 2021.

La categoria "plasamente, investiţii directe şi împrumuturi acordate", apare suma de 800.000 de lei, sumă plătită conform Legii 334/2006. Beneficiarul a fost "mandatar financiar PSD pentru campania europarlamentare 2019", potrivit declaraţiei de avere.

Citit 706 ori Ultima modificare Joi, 26 Septembrie 2019 17:55

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro