Klaus Iohannis a decorat şase universităţi din Cluj-Napoca
Foto: Președinția României

Klaus Iohannis a decorat şase universităţi din Cluj-Napoca
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat, luni, 30 septembrie 2019, cele şase universităţi publice din Cluj-Napoca, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de învăţământ superior sub egidă românească pe teritoriul transilvan.

"Vorbim despre unul dintre cele mai dinamice sectoare de cercetare din România. Vorbim, de asemenea, despre mii de absolvenţi care îşi folosesc cunoştinţele în folosul economiei, al vieţii culturale şi, în general, al societăţii româneşti. Universităţile clujene au fost şi sunt un liant pentru România. Aici vin studenţi din toată ţara, dar şi români din afara graniţelor. Aici studiază mii de tineri din alte ţări, care devin ulterior ambasadori ai culturii şi educaţiei româneşti în ţările de origine. Şi, în ultimii ani, universităţile de aici au demonstrat că pot fi un catalizator al dezvoltării şi normalizării, transformând Clujul într-un oraş remarcabil prin dinamismul său", a declarat Iohannis.

Şeful statului a înmânat distincţiile reprezentanţilor Universităţii "Babeş-Bolyai", Universităţii Tehnice, Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu", Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, Universităţii de Arte şi Design şi Academiei de Muzică "Gheorghe Dima".

Citit 799 ori Ultima modificare Luni, 30 Septembrie 2019 16:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.