Felix Bănilă şi-a dat demisia din funcţia de şef al DIICOT

Felix Bănilă şi-a dat demisia din funcţia de şef al DIICOT

euractiv.ro
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri, 2 octombrie 2019, decretul privind eliberarea lui Felix Bănilă din funcţia de procuror-şef al DIICOT. Felix Bănilă şi-a anunţat miercuri demisia de onoare - solicitată luni de preşedintele Klaus Iohannis - declarându-se convins că nu a eşuat în îndeplinirea atribuţiilor. Bănilă a explicat că activitatea DIICOT nu se rezumă doar la cazul ”Caracal” şi dacă acesta este preţul pe care trebuie să îl plătească pentru continuarea în bune condiţii a activităţii, preţ pe care îl consideră injust, acceptă să se retragă din funcţie, lăsând Direcţiei de Investigarea Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism stabilitatea celor şase funcţii de conducere din cadrul secţiilor structurii centrale şi a celor alte şase din cadrul serviciilor aferente acestora, precum şi un corp profesional bine pregătit, onest şi de bună-credinţă, cu adevărat independent ca procurori, apt a atinge toate obiectivele legale şi strategice ale direcţiei, în ciuda oricăror alte argumente sau/ şi speculaţii contrare.

Surse judiciare au precizat că Giorgiana Hosu va prelua interimatul DIICOT, după ce Felix Bănilă şi-a depus demisia la Ministerul Justiţiei. Hosu este, în prezent, procuror-şef adjunct al Direcţiei.

Citit 353 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Octombrie 2019 16:51

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro