Penalități de 8,5 milioane euro pentru transportoare "Piranha V"

Penalități de 8,5 milioane euro pentru transportoare "Piranha V"
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministerul Apărării a emis o factură de penalităţi în valoare de 8,5 milioane de euro producătorului de transportoare "Piranhia V", General Dynamics, pentru întârzierea livrării, a precizat, pentru Meadiafax, ministrul Gabriel Leş. Primele 36 de transportoare ar fi trebuit livrate în februarie 2019.

“Departamentul pentru Armament a pornit procedura pentru emiterea facturii de penalităţi, având în vedere întârzierile la livrarea produselor. Sunt aproape opt luni de zile, pentru că de la începutul lunii februarie trebuia să avem primele 36 de complete şi s-a procedat la întocmirea documentelor pentru emiterea facturii de penalităţi şi de penalizare, aproximativ 8,5 milioane de euro”, a declarat pentru Mediafax, Gabriel Leş, ministrul Apărării Naţionale.

Totodată, Ministerul Apărării Naţionale a mai ajuns la concluzia că blindatele nu respectă cerinţele minime din caietul de sarcini, motiv pentru care au fost refuzate. “La momentul acesta, nu au trecut testele de acceptanţă pe anumite subansable făcute de către producător cu comisiile noastre de recepţie de la Statul Major al Forţelor Terestre. Subansamblele respective nu au trecut testele, nu respectă cerinţele minimale prevăzute în caietele de sarcini”, a mai precizat Gabriel Leş.

Citit 1325 ori Ultima modificare Joi, 03 Octombrie 2019 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.