Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Ministerul Apărării a emis o factură de penalităţi în valoare de 8,5 milioane de euro producătorului de transportoare "Piranhia V", General Dynamics, pentru întârzierea livrării, a precizat, pentru Meadiafax, ministrul Gabriel Leş. Primele 36 de transportoare ar fi trebuit livrate în februarie 2019.

“Departamentul pentru Armament a pornit procedura pentru emiterea facturii de penalităţi, având în vedere întârzierile la livrarea produselor. Sunt aproape opt luni de zile, pentru că de la începutul lunii februarie trebuia să avem primele 36 de complete şi s-a procedat la întocmirea documentelor pentru emiterea facturii de penalităţi şi de penalizare, aproximativ 8,5 milioane de euro”, a declarat pentru Mediafax, Gabriel Leş, ministrul Apărării Naţionale.

Totodată, Ministerul Apărării Naţionale a mai ajuns la concluzia că blindatele nu respectă cerinţele minime din caietul de sarcini, motiv pentru care au fost refuzate. “La momentul acesta, nu au trecut testele de acceptanţă pe anumite subansable făcute de către producător cu comisiile noastre de recepţie de la Statul Major al Forţelor Terestre. Subansamblele respective nu au trecut testele, nu respectă cerinţele minimale prevăzute în caietele de sarcini”, a mai precizat Gabriel Leş.

Citit 972 ori Ultima modificare Joi, 03 Octombrie 2019 17:26

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro