Telemeaua de Sibiu, al şaptelea produs românesc înregistrat la Bruxelles

Telemeaua de Sibiu, al şaptelea produs românesc înregistrat la Bruxelles
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Telemeaua de Sibiu devine al şaptelea produs românesc înregistrat la Uniunea Europeană (UE), a informat, miercuri, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), într-un comunicat de presă, conform Agerpres.

Potrivit sursei citate, decizia de înregistrare a denumirii în Registrul denumirilor de origine protejate şi al indicaţiilor geografice protejate pentru produsul "Telemea de Sibiu" (IGP) a fost publicată, miercuri, în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

"Telemeaua de Sibiu este o brânză semi-tare, produsă integral din lapte de oaie crud, proaspăt muls, nepasteurizat, prin coagulare enzimatică cu cheag. Aceasta se comercializează proaspătă sau maturată, iar perioada de maturare este de minimum 21 de zile. Laptele folosit pentru fabricarea produsului "Telemea de Sibiu" provine de la animale crescute în zona geografică delimitată şi hrănite în principal pe păşune. Totalitatea factorilor ce vizează modalitatea de creştere şi alimentaţie a animalelor, precum şi tehnicile de prelucrare locale determină specificitatea laptelui ca materie primă şi contribuie la asigurarea caracteristicilor şi calităţii produsului "Telemea de Sibiu". Particularitatea acesteia este dată de gustul intens şi plăcut, discret acrişor, sărat, care după degustare lasă o senzaţie onctuoasă (unsuroară, uleioasă - n.r.)", notează ministerul de resort.

Citit 1499 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Octombrie 2019 16:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.